Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás.tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 9 db
Alternatív energia

Alternatív energia

Az alternatívenergia.tlap.hu weboldal, bemutatja a látogatónak az alternatív energiával, foglalkozó cégeket és megoldásokat. Legyen szó szélenergiáról, napenergiáról, biomassza forgalmazásról, vízenergiáról, különféle technológiákról.

Debreceni cégek, vállalkozások

Debreceni cégek, vállalkozások

Debreceni cégek, vállalkozások link gyűjteménye található az oldalon. Debrecen Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Hajdú-Bihar megye és a Debreceni kistérség székhelye. A megye mintegy 38,2%-a él Debrecenben. Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa. Időnként a kálvinista Róma néven vagy cívisváros-ként emlegetik. Kelet-Magyarország régió, az Észak-Alföld statisztikai régió és a Tiszántúl nagytáj szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa. A 13. században említik először írásban. 1361-ben mezővárosi, 1693-ban szabad királyi városi rangot kapott. Nevét az egész kontinensen ismerték híres vásárairól és református iskolájáról, mely európai viszonylatban is kiemelkedőnek számított. Történelme során kétszer az Országgyűlés színhelye volt: 1848-49-ben, és 1944-ben. Az évszázadok folyamán többször is tűzvész áldozata lett, a második világháborúban jelentős károkat szenvedett. Ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Debrecen város napja: április 11.

Dunaharaszti város információs oldala

Dunaharaszti város információs oldala

Dunaharaszti (németül Harast) város Pest megyében, a Ráckevei kistérségben. A Ráckevei-Duna bal partján, a Pesti-síkságon fekszik a budapesti agglomerációban. A fővárostól 17 km-re délre, az M0-s, a Budapest-Baja 510-es számú út és a Budapest-Kelebia 150-es számú vasútvonal mentén terül el. Határos települések: Budapest (észak), Alsónémedi (délkelet), Taksony (dél), Szigetszentmiklós (nyugat) ez utóbbi természetes határ is, melyet a csepeli Duna-ág képez. Innen indul a Duna-Tisza-csatorna.

Kiskunlacháza információs oldala

Kiskunlacháza információs oldala

Kiskunlacháza nagyközség Pest megyében, a Ráckevei kistérségben. Az 51-es út mentén található. A község egészen a Duna-partig tart; a folyó másik partján Ráckeve. A település és környéke már a honfoglalás óta lakott hely. Első ismert neve Szántó volt. Nevét rab szántó királyi szolgálónépeiről kapta. 1020 körül I. István király Szántót a veszprémvölgyi apácakolostornak adta, mint az a görög alapítólevélből, és annak latin megújításából kiderül, a Duna mellett fekvő Szántó falut 30+20 rab cseléddel s vele a Duna szombati révét 7-révésszel és (szombatnapi) vásárt vámjával, s 12 dunai halásszal együtt. 1272-1290 körül IV. László király Szántó fehérvári várföldet az örökös nélkül elhalt Beek földje mellett Péter, Abraam, Jakab comes és Herboldus királyi tárnokoknak és ételfogóknak (tavarnici et dapiferi) adta és határait leíratta.

Környezetvédelem

Környezetvédelem

Az oldalon leírást találnak a környezetvédelemmel kapcsolatban mindenről. Olvashatnak többek közt környezetvédelmi szervezetekről, nemzeti parkokról, környezetvédelmi oktatásról, hulladékgazdálkodásról, környezetbarát termékekről.

Megújuló energia, zöld energia

Megújuló energia, zöld energia

Az oldalon leírást találnak a megújuló energiákkal kapcsolatosan. Tájékozódhatnak a napenergiáról, napkollektor forgalmazó cégekről, geotermikus energiáról, szélenergiáról. A szerkesztő összegyűjtötte többek között a kivitelező cégeket, a témával kapcsolatos cikkeket, kiadványokat.

ÖKO

ÖKO

Öko megoldások a mindennapjainkban. Öko pályázatok, szervezetek és környezetvédelem. Ökotermékek az egészségünkért. Az oldalon ismereteket szerezhetünk az alábbi témákban: Környezetvédelem minden szinten, Öko pályázatok, Öko szervezetek, Öko témájú blogok, Ökoáruk, Ökofolyóiratok, Ökokönyvek, Ökolakások, Ökoötletek, Ökoparkok, Ökoszállások, Ökotelepülések, Ökoturizmus

Ráckeve város információs oldala

Ráckeve város információs oldala

Ráckeve Pest megyében, a Csepel-sziget déli részén található, a Ráckevei-Duna partján. A város 1989-ben kapta meg ismét a városi jogot. A település Budapesttől mintegy 50 km-re délre fekszik, a fővárossal a Ráckevei HÉV köti össze. Ráckevén van a Duna-ág legdélebbi, gépjárművel is igénybe vehető hídja, az 1896-ban épült Árpád híd. Ráckeve területe már a bronzkorban lakott volt. A honfoglalás után az egész Csepel-sziget, így Ráckeve területe is a fejedelmi törzs szálláshelye volt. Az Árpádok alatt itt állt Ábrahámtelke község és egy, a 12. században épült kolostor, első írásos említése 1212. A 15. század közepén, 1440-ben a török elől menekülő szerb lakosság telepedett le, akik ekkor kezdték először Kiskeuenek, majd később Ráckevének nevezni. Keve volt ugyanis az a város az Al-Duna mentén, ahonnan elmenekültek. (A szerbeket pedig akkoriban rácoknak nevezték.)

Taksony község információs oldala

Taksony község információs oldala

Budapesttől délre kb. 20 km-re található. Északi irányban Dunaharaszti található, a két települést egymástól a Duna-Tisza-csatorna választja el. Keletre Alsónémedi, míg déli irányban Dunavarsány található. Árpád unokájának, Taksony fejedelemnek (931-973) a birtoka volt, akit állítólag itt temettek el, s később I. András bátyját, Leventét is. Terra Toxun alakban 1281-ben említik. 1283-ban a Nyulak-szigeti (Margit-sziget) apácák kapták meg. A török időkben elpusztult község 1711 után Württembergből (ma Baden-Württemberg, Németország) jött németekkel települt be. 1754-től a budai klarissza apácáké, feloszlásuk után (1782) a vallásalapé lett.

Tuti menü