Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, cikkek, tanulmányok, érdekességek képes leírás: Indul - Újrahasznosítás [2. oldal]
részletek »

Hírek, cikkek, tanulmányok, érdekességek: Indul - Újrahasznosítás [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Hírek, cikkek, tanulmányok, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 35 db
Indul a hazai napelemes tetőcserép gyártása

Indul a hazai napelemes tetőcserép gyártása

A Géniusz Európa nagydíjjal jutalmazott termék szabadalmát és a gyártási technológiát a feltaláló 180 országban védette le. Az energiatermelésre szolgáló cserép hazai forgalmazása után Ausztráliában és az Egyesült Államokban is gyártják majd a terméket, amely a feltaláló szerint öt éven belül piacvezetővé válik az építőiparban. A találmány bármely tetőcseréprendszerhez alkalmazható, és a meglévő tetőt sem kell átépíteni - mondta a Kossuth Rádiónak a feltaláló. Tóth Miklós szerint a bekerülési ár nagyságrendileg megegyezik a hagyományos napelemes rendszerekével - 5-6 ezer forintnál kezdődik, és több millió forint is lehet -, ugyanakkor a megtérülési idő 40-50 százalékkal rövidebb lehet. A cserép olyan alapanyagokból készült, amelyek bírják a szélsőséges időjárási körülményeket, azaz mínusz 70 foktól plusz 130 fokig alkalmazható - folytatta.

Környezetbarát technológiák - zöld szabadalmak

Környezetbarát technológiák - zöld szabadalmak

A globális felmelegedés korunk egyik legnagyobb világméretű problémája. Jóllehet ma még nem dönthető el egyértelműen, hogy az óceánok és a felszínközeli levegő átlaghőmérsékletének növekedéséért milyen mértékben felelős maga az emberiség, illetve bolygónk hosszú távú klíma­vál­tozási folyamatai, az azonban tény, hogy a technikai fejlődés és az azzal szorosan összefüggő, fokozódó energiafelhasználás a természeti folyamatokra is jelentős, többnyire káros hatással van.

Még egy esélyt a műanyaghulladékoknak! (blog)

Még egy esélyt a műanyaghulladékoknak! (blog)

Adj még egy esélyt a műanyagoknak, hogy a hulladékból ismét hasznos tárgyak lehessenek!? A kb. hetente frissülő blog a műanyaghulladékok újrahasznosítását járja körül. A szerző a Budapesti Műszaki Egyetem kutatója, s a laboratóriumban folyó kísérleteket mutatja be közérthető formában. A fő témák: szelektív gyűjtés, műanyag palackok, valamint autóipari és elektronikai hulladékok újrahasznosítása extrudálással és fröccsöntéssel. A cél a műanyaghulladékból értékes, az ipar számára is hasznosítható termékek fejlesztése, s az ehhez vezető rögös út bemutatása.

Megéri öko házat építeni?

Megéri öko házat építeni?

Bár egyre többen kampányolnak a zöld-építészet mellett, sokan mégis a hagyományos házakat szeretik. Miért kételkednek sokan a környezetkímélő házakban? A Holdsworth házaspár az úgynevezett 'zéró széndioxid' házat terveztetett, amelynek - ahogyan a neve is jelzi-, a C02 kibocsátása egyenlő a nullával.

Megújuló Fűtés

Megújuló Fűtés

A Megújuló Fűtés elkötelezett a zöld energiák népszerűsítése és terjesztése iránt. Naponta frissülő újdonságokkal, technológiai információkkal, hírekkel és érdekességekkel szolgáljuk az Ön tájékozódását a témakörben. Számunka a megújuló energiák nem csak a fűtési rendszert, technológiákat és az épületet jelentik, annál sokkal többet. Aki hisz a megújuló energiaforrásokban, az hisz egy más jövőben és természettel harmonikus életben. Reméljük oldalunk és írásaink elnyerte tetszését.

Megújulóenergia.eu

Megújulóenergia.eu

Jelenlegi helyzetünkben, mindent meg kell tenni, hogy növeljük a megújuló energiaforrások arányát a végső energiafelhasználásban. Ezzel kapcsolatban az Európai Unió klímacsomagjának részeként kiadta a Megújuló Energia Irányelvet. Amely tartalmazza: 2020-ra az Unió végső energiafelhasználásának 20 százalékát megújuló energiaforrás kell, hogy adja. Ehhez tagországonként más-más célszám vonatkozik, Magyarország esetében ez 13%. Ahhoz, hogy ezt teljesíteni, tudjuk minden szektorban, növelni kell a zöld beruházások mértékét.

Napenergiára állt át három csendes-óceáni sziget

Napenergiára állt át három csendes-óceáni sziget

Tokelau úgy döntött, hogy teljesen átáll napenergiára, ezentúl nem importál energiát máshonnan. A három apró szigetből álló terület felkészült arra, hogy így fedezze energiaigényét - mondta Új-Zéland külügyminisztere, Murray McCully.

Néhány módszer magazinok újrahasznosítására

Néhány módszer magazinok újrahasznosítására

Ezen a blogon hasznos tippeket gyűjtöttek össze arra vonatkozóan, hogyan hasznosítsuk újra régi magazinjainkat kreatívan. Három ötletet be is rakok ide kedvcsinálónak. A színes lepkék 3D-ben igencsak fel tudják dobni az ember hangulatát, nem? Mögöttük a háttér is nagyon tetszik, enyhíti a bohém hangulatot, és komolyabb külsőt kölcsönöz. Soha eszembe nem jutott volna magazinokat csomagolópapírként újrahasznosítani, ha nem látom ezt az oldalt. Igazán lenyűgöztek, az mondjuk kétségtelen, hogy sokat kell pepecselni a varrással és a festéssel, de szerint abszolút megéri a fáradságot. Utolsóként itt van személyes kedvencem, amit biztosan meg fogok csinálni, ha lesz rá időm: mágnes átlátszó üvegkavicsokból és színes papírból. Imádnám őket a mágnestáblánkon a koleszos szobában!

Nő az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége

Nő az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége

Öt év alatt ötszörösére nőtt az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége. A közel ötszörös növekedés legfőbb oka abban rejlik, hogy az IKSZ tevékenységének köszönhetően immár hazánk összes nagyvárosában lehetőség van ezen csomagolóanyag szelektív gyűjtésére, legyen szó gyűjtőszigetes, vagy házhoz menő gyűjtésről. Az eredményeket jól érzékelteti az a tény, hogy amennyiben az elmúlt 5 évben begyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozokat hosszanti oldalukkal egymás mögé helyeznénk, a doboz sor lefedné a Föld egyenlítői hosszának felét.

Hirdetés
Origó - Cikkek, videók az újrahasznosításról

Origó - Cikkek, videók az újrahasznosításról

Egy 2010-es adat szerint 65000 tonna szelektív hulladék gyűlt össze Magyarországon az adott évben - ez a szám évről évre növekszik. A legnagyobb mennyiségben újrahasznosításra kerülő hulladék a papír és az üveg. A szemétdombra küldött alapanyagokból mutatós öko-, design tárgyak készülnek, a cél a mindennapi használhatóság. Az újrahasznosított hulladékokból magasabb és alacsonyabb hozzáadott értékű termékeket lehet gyártani. Magasabb esetén a műanyag palackból akár könyv is készülhet, az alacsonyabbakat pedig ismételten kivonják a forgalomból és újrahasznosítják.

Ozone Zöld díj 2012

Ozone Zöld díj 2012

Magyarország egyetlen zöld csatornája az OzoneNetwork 2010-ben hívta életre az Ozone Zöld díjat. A díj célja -Környezettudatos megoldások népszerűsítése -A fenntartható fejlődés fontosságának tudatosítása -A legzöldebb pályázók elismerése, nívós díjjal való jutalmazásaZsűriA nevezéseket a Magyar Klímatanács értékeli, soraiban elismert szaktekintélyekkel.

Önellátó szigetek

Önellátó szigetek

Mindegy, hova megy az ember nyaralni, még a legeldugottabb helyeken is magától értetődőnek tartja, hogy van áram, tiszta víz és luxus. De a hétköznapokban az izolált fekvésű szigetek élete egyáltalán nem könnyű, helyzetük, az időjárás és a drága szállítási költségek miatt másképp kell viszonyulniuk pl. az energiaszükségletek kielégítéséhez. Ezen változtatott két sziget, a dán Samsø és a Kanári-szigetek egyike, El Hierro. Önellátókká válnak és csak megújuló energiát használnak.

Pekingben szeméttel fizetnek a metróért

Pekingben szeméttel fizetnek a metróért

Jutalommal kecsegtetve lehet az embereket legkönnyebben rávenni a szelektív hulladékgyűjtésre, de magára a szemétszedésre is. Ezt a régi igazságot most a kínaiak is bizonyították. Peking vezetősége állt elő a formabontó elképzeléssel az emberi odafigyelés ösztönzésre. 34 műanyagnyelő állomást állítottak fel a városban, amelyek műanyag hulladékra éhesen várják az utazni vágyókat.

Projekt Doktor Iroda Kft. - Pályázatírás, projektmenedzsment

Projekt Doktor Iroda Kft. - Pályázatírás, projektmenedzsment

A pályázatíró cégek többségétől eltérően mi komplex szolgáltatást nyújtunk, amely nemcsak a pályázat megírását és benyújtását foglalja magában, hanem a projektmenedzsment és a kötelező nyilvánosság biztosításának feladatait is. Rendezvényszervező cégek bevonására sem lesz szüksége, ugyanis megoldjuk a projekthez tartozó programok, a nyitó és záró rendezvény megszervezését és lebonyolítását. Pályázatát hozzáértő szakemberek kezében tudhatja, így biztosan hozzájut a teljes támogatási összeghez.

Svédország már külföldről veszi a szemetet

Svédország már külföldről veszi a szemetet

Svédországban elérte a hulladék-újrahasznosítási ráta a 99 százalékot, a szeméterőművekben már olyan sok az elégetett és így energiatermelőként hasznosult hulladék, hogy az ország külföldről vásárol szemetet. Az ország 32 szeméterőműve részben brit, olasz, norvég, és ír forrásból származó, importált hulladékkal működik. A svéd szeméttermelés egyébként kicsit alacsonyabb az európai átlagnál, ami évente és fejenként 500 kilogramm; ez a svédeknél csak 461 kg.

Új, környezetbarát kátyúzási technológia

Új, környezetbarát kátyúzási technológia

A meleg, száraz idő beköszöntével megkezdődhetett a kerületi úthálózat hibáinak kijavítása. A hosszú tél alaposan megviselte a burkolatokat, jó hír ugyanakkor, hogy a tavalyi kátyúzások döntő többsége kitartott, az utóbbi években felújított utakon pedig nem figyelhető meg roncsolódás. A repedések, gödrök szakszerű eltüntetéséhez nemrégiben egy környezetbarát eljárást is kipróbált az önkormányzat.

Újrahasznosítás házilag

Újrahasznosítás házilag

Minden amit az otthoni praktikákról, és az újrahasznosításról tudni érdemes! Hasznos cikk, amit összegyűjtöttünk ezzel a témával kapcsolatban, amit jól lehet mindenki számára hasznosítani. Ezzel szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek akit érdekel a témakör! Az oldalon még számos más hasonló jellegű cikket és információt is találsz, de érdemes vissza is nézned mert naponta frissül az odal.

Tuti menü