Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
 Al Gore - Kellemetlen igazság

Al Gore - Kellemetlen igazság

A film tulajdonképpen Gore monológja (melyet áthat a humor is) a globális felmelegedés már érezhető és a jövőben valószínűleg bekövetkező káros hatásáról, melyet kiegészítenek fotók, filmbejátszások és legfőképp grafikonok. Gore-nak másfél órája van, hogy elmondjon egy egész bolygót veszélyeztető jelenségről majd' mindent.

 ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport - Zöld Partner Program

ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport - Zöld Partner Program

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport - egy, a piacon egyedülálló együttműködési csomag keretében - már nagyvállalati ügyfelei számára is kínál megújuló forrásból származó, zöld villamosenergiát. A tarifa bázisa az EU szabványok alapján kiállított úgynevezett Zölderedet-igazolás, amellyel a velünk szerződött nagyvállalati fogyasztók igazolhatják, hogy az általuk felhasznált villamosenergia-mennyiség részben vagy egészben megújuló forrásból származik.

.A.S.A. Magyarország Kft.

.A.S.A. Magyarország Kft.

Az .A.S.A vállalatai teljes körű hulladékgazdálkodási szolgáltatást nyújtanak települések, intézmények, ipari és kereskedelmi létesítmények számára - megtalálva az optimális megoldást a megrendelők egyedi igényeihez, ugyanakkor valamennyi jogszabályi előírást maradéktalanul betartva.

900 ezer munkahely a szemétből

900 ezer munkahely a szemétből

Milyen lenne a gazdaság, ha egyetlen elhasznált termék sem kerülne szemétlerakóba, hanem mindent újrahasznosítanánk? Utópisztikus. A szemét totális kiiktatása belátható időn belül valószínűleg nem is lehetséges, de a jóval magasabb újrahasznosítás igen, ami nemcsak környezetbarát lenne, hanem rengeteg embernek adna munkát Európában. Az idei Európai Zöld Hét témája a nálunk még kevéssé közkeletű körkörös gazdaság volt, a környezetvédelmi biztos szerint ez lehet az a nyelv, amit a pénzügyminiszterek is megértenek.

A szelektív hulladékgyűjtéstől

A szelektív hulladékgyűjtéstől

A fenntartható jövő kulcsa a felnövekvő generáció kezében van, és nekünk felnőtteknek kötelességünk, hogy erre figyelmeztessük őket. A gyermekek környezettudatos nevelésére nagy hangsúlyt kell fektetni. Ma még hazánkban nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk. A szelektív hulladékgyűjtés akkor valósulhat meg minden egyes családnál, közösségi intézménynél ha megszokássá válik. Meg kell az óvodásoknak, diákoknak ismernie a szelektívgyűjtés formáit, és azok negatív hatásait, amikkel napról napra szembetaláljuk magunkat. Ajánlom figyelmébe interaktív oktatóprogramunkat.

A tiszta energia sok mocsokkal kezdődik

A tiszta energia sok mocsokkal kezdődik

Megújuló energiából fedezni egy fejlettebb ország teljes energiaszükségletét - ilyen csak a mesében van. Vagy Costa Ricában. A megújuló energia környezetkímélőbb, mint a fosszilis tüzelőanyagok, de kevésbé lehet rá támaszkodni, és a máshol bevált módszereket gyakran képtelenség helyi viszonyokra adaptálni. Az egyéni kezdeményezések segíthetnek, hogy az alternatív energiahordozók ne a zöldek méregdrága játékszerei, hanem az energiapiac egyik legjobb ajánlata legyen, de addig még sok víznek kell lefolynia az Itaipú-gáton. Costa Rica új fejezetet nyitott a környezetvédelemben: 2015 első negyedévében 75 napon át kizárólag megújuló forrásokból fedezték az ország energiaigényét. Mivel az év eleji esőzések a vártnál hevesebbek voltak, az energia 85 százalékát vízerőművek biztosították, a fennmaradó részt geotermikus energia pótolta. A megújuló energia ára áprilisra 7-12 százalékkal csökkent, pedig Latin-Amerikában amúgy is itt a legolcsóbb: az átlagkereset alig 7 százalékát teszi ki a rezsi.

A-KLIMA Kft.

A-KLIMA Kft.

Az Ozone sík napkollektorok masszív időjárás álló alumíniumprofilokból készített erős keretekben helyezkednek el. Magas hőfokon a keret felületére égetett anyag hosszú távú időjárási körülményeknek ellenálló bevonatot képez. Kollektor. A titánium bevonatú abszorberlemez (amelynek bevonata olyan porózus szerkezetű, sötét lila réteg, amely a napsugárzást közel 100%-ban elnyeli, és ugyanakkor megakadályozza a veszteséget jelentő visszasugárzást) hátoldalán vörösrézcső csőhálózat található,melyet fejlett ultrahang technológiával rögzítenek. Ebben a rézcső hálózatban áramlik a hőtovábbító folyadék, mely elszállítja a kollektorban termelt hőt a víztartályba. A folyadékot a téli időszak miatt fagymentessé kell tenni, ezért fagyálló koncentrátumot használunk a rendszer napkollektoros körében. Erre a legalkalmasabb anyag a polipropilén glikol, mely nem mérgező és jól ellenáll a magas hőmérsékleti ingadozásoknak is. A kollektorban az aszborberlemez alatt hőszigetelés található, mely megakadályozza a megtermelt hő elvesztését. A napkollektort felülről egy speciális, biztonsági üveg védi, amely igen rugalmas, fémben szegény edzett üveg és nagy a fényáteresztő képessége. A kollektor teste, kerete a beépítés módjától függetlenül nagy szilárdságú alumíniumötvözet. A kollektortest szerelhető kivitelű. Az Ozone sík kollektor könnyen integrálható a különböző tető fajtákba.

AGROFOL Magyarország Kft.

AGROFOL Magyarország Kft.

Az AGROFOL Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft. műanyagipari alapanyagok feldolgozásával, sokoldalúan felhasználható PE-/PP-/PS-/PA- fólia-termékek előállításával, továbbá mesterkeverékek (színezőanyagok), additívok (hatóanyagok) és alapanyagok nagykereskedelmi forgalmazásával foglalkozik. A széles típusválaszték, az egyes típusok jellemző tulajdonságainak következetes megválasztása, a felhasználási célnak megfelelő adalék- és segédanyag-felhasználás, valamint konfekcionálási megoldások termékeink sokrétű alkalmazását teszik lehetővé.

AKSD Kft.

AKSD Kft.

Az észak-alföldi régió piacvezető hulladékgazdálkodási vállalataként európai színvonalú szolgáltatásainkkal Debrecenben és 153 településen nap mint nap közel hatszázezer ember életét könnyítjük meg. Alapvető céljaink 1992 óta változatlanok: számunkra legfontosabb a minőségi munkavégzés, vevőink elégedettsége, valamint környezetünk védelme és megóvása. Amivel foglalkozunk: 1. Hulladékgazdálkodás 2. Közterület-fenntartás 3. Kegyeleti szolgáltatás, temető-fenntartás 4. Saját termékek előállítása és értékesítése 5. Telephelyek 6. Irányítási rendszerek, minőségbiztosítás 7. Működéspolitikai nyilatkozat

Hirdetés
Al-Cu Service Kft.

Al-Cu Service Kft.

Cégünk fő tevékenysége: földmunka, épületbontás, hulladék begyűjtése, hulladék kezelése, hulladék hasznosítása. Az Al-Cu Service Kft. tulajdonosának fontos törekvése volt, hogy egy vállalkozás keretén belül több olyan szolgáltatást nyújtson magas színvonalon és elérhető áron amelyet egy mai modern cég nem nélkülözhet, ezért döntött úgy az alapító, hogy komplex rendszerűvé alakítva hozza létre társaságát. A társaságnak komoly lehetőségei vannak a jövőre nézve. Az Al-Cu Service Kft. széles körű kapcsolatai révén országos szintű információs hálózattal, komoly referenciákkal és hites tőkével bír, ami jelenlegi megbízóinknak biztonságot és garanciát, leendő megbízóink számára komoly ajánlást jelent.

Alcufer Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Alcufer Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Vállalkozásunk hulladékkereskedelemmel, feldolgozással, hasznosítással, veszélyes hulladék kezeléssel és szállítással foglalkozik. Évi több, mint 500 ezer tonna újrahasznosítható hulladék forgalmazásunkkal a hulladékpiacon meghatározó szerepet töltünk be. Begyűjtési területünkön 17 telephelyen állunk partnereink rendelkezésére, valamint együttműködő vállalkozásokon keresztül további 38 városban vásárolunk fel hasznosítható hulladékokat, így begyűjtő hálózatunkat sikerült országos szintre kiterjeszteni. 340 fő állandó dolgozóval, 210 db közúti szállítóeszközzel, 105 db anyagmozgató és hulladék feldolgozó munkagéppel, 40 db privát vasúti kocsival, 16 db környezetvédelmi hatóságok által engedélyezett, a kor színvonalának megfelelő szigeteléssel, kármentővel és ellenőrző szivárgóval ellátott veszélyes hulladéktároló csarnokkal rendelkezünk. Gyűjtőkonténereink száma meghaladja a 3000 darabot. Ebből több mint 600 az ICTS rendszerű szállításhoz használható gördülőkonténer, amihez 52 db multilift konténerszállító tehergépkocsit tudunk biztosítani. Értékesítés tekintetében hazai, osztrák, olasz, német, szlovák és szlovén felhasználók közvetlen szállítói vagyunk.

Alternatív Energia

Alternatív Energia

Célunk, hogy olvasóink megismerjék a megújuló energiaforrásokban (napenergia, szélenergia, vízenergia) rejlő lehetőségeket és rendszeresen tájékozódni tudjanak a témához kapcsolódó eseményekről, újdonságokról. Foglalkozunk az energiatakarékosság kérdéseivel és szem előtt tartjuk környezetünk védelmét is. Ízelítőt adunk azokból a lehetőségekből, amelyekkel bárki élhet, aki környezet- és energiatudatosan kíván élni. Naponta friss belföldi és külföldi hírekkel várjuk régi és új, fiatal és idősebb látogatóinkat egyaránt. Beszámolunk a témához kapcsolódó fontosabb rendezvényekről, interjúkat és videókat készítünk, hogy minél részletesebb tájékoztatást adhassunk a kutatásokról, eredményekről, trendekről, érdekességekről, az alternatív energiákkal kapcsolatos nemzetközi és hazai irányvonalakról. Oldalainkon részletes leírásokkal és útmutatóval szolgálunk mindenkinek, akik szeretnék megtudni, amit az alternatív energiaforrásokról és azok alkalmazási lehetőségeiről tudni érdemes. Reméljük, oldalaink elnyerik tetszését, és hamarosan Önt is visszatérő olvasóink között köszönthetjük.

Alternatív energiák

Alternatív energiák

A megújuló energiaforrásnak nevezzük azon természeti jelenségeket, melyekből az energia úgy nyerhető ki, hogy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül legfeljebb néhány éven belül az újratermelődik. Az alternatív energiaforrások jelentősége, hogy használatuk összhangban van a fenntartható fejlődés alapelveivel, és nem okoznak környezet szennyezést. Alternatív energiaforrás az az energia hordozó, amelyből a jelenleg használatos szénhidrogének alternatívájaként valamilyen energiát ( hő-, mozgási-, villamosenergia ) tudunk kinyerni. A kőolaj, a földgáz, a szén és az urán a nem megújuló energiafajták közé tartoznak. Ezek az energiafajták adják jelenlegi energiafelhasználásunk csaknem teljes részét, azonban, ahogy ezek neve is mutatja, készletük korlátozott, újratermelésükre nincs lehetőség, vagy az olyan lassú, hogy belátható időn belül a készletek megújulására nem számíthatunk.

Alumínium italdobozok újrahasznosítása

Alumínium italdobozok újrahasznosítása

Az Európai Alumíniumgyártók Szövetsége adatai szerint, az alumínium italos dobozok valós visszagyűjtési és újrahasznosítási aránya 40-41 százalék körüli Magyarországon. Többek között ezért szorgalmazzák az ipar képviselői egy transzparens, kiterjesztett gyűjtőhálózat kiépítését. A begyűjtött mennyiségek pontos nyilvántartásán túlmenően, annak érdekében, hogy a jelenlegi auditált és a becsült begyűjtési adatok, valamint az EU tagállamok 63 százalékos átlagos visszagyűjtési aránya közötti különbség csökkenthető legyen, a BevCanEast, a BCME Közép-Kelet európai szervezete programot indított az iskoláskorú gyerekek számára.

Aluno Oktatási Központ

Aluno Oktatási Központ

A hulladéktelep-kezelő biztosítja a munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi, valamint az üzemeltetési feltételeket. Minősíti vagy minősítteti a beérkező hulladékokat EWC-kód alapján. Intézkedik a hulladékok kezelésének módjáról (feldolgozás, tárolás). Ellenőrzi a hulladékok kezelésének folyamatát. Gondoskodik a hulladékok elszállításáról (értékesíthető és nem hasznosítható anyagok). Gondoskodik a technológiai mérések és a monitoring-vizsgálatok elvégzéséről. Elvégzi az adminisztrációs feladatokat. Kapcsolatot tart a partnerekkel. Részt vesz a rekultivációs munkákban.

ATALANTA Oktatási Központ

ATALANTA Oktatási Központ

Az ATALANTA 1987 óta működik Budapesten, először nyelviskolaként, később már komplex szakmai és nyelvi képző intézményként vált ismertté. Intézményünk mintegy két évtizede foglalkozik felnőttoktatással, az elmúlt időszakban 20000 hallgató látogatta nyelvi és szakmai kurzusainkat. Az oktatás az ATALANTA önálló, kétszintes, modern iskolaépületében folyik, ahol a közel 30 kiválóan felszerelt tanterem és két könyvtár mellet egy büfé is a hallgatók kényelmét szolgálja. Az iskola újonnan kialakított részében, a modern, minden igényt kielégítő tantermek mellet egy hangulatos teaház is várja a diákokat. Itt kellemes környezetben egy csésze tea mellett tudnak beszélgetni, tanulni vagy a vizsgára készülni. A munkaterület rövid leírása és főbb szakmai feladatai: Kezdeményezi és segíti az energiagazdálkodás technológiai és technikai korszerűsítését Szervezi és irányítja a személyi állomány működését Begyűjti és feldolgozza az adatokat Adatokat és információt szolgáltat Elkészíti a terveket Ismeri és alkalmazza a tevékenységére vonatkozó jogszabályi előírásokat Környezetvédelmi előírásokat betartja Szervezi a megújuló energiaforrások alkalmazását

Az újrahasznosítás fontossága

Az újrahasznosítás fontossága

Napjainkban és ebben a korban egyszerűen nincs más lehetőség, az újrafeldolgozásé a jövő. Mindannyian tudjuk, hogy a háztartási szemét, amit nap mint nap termelünk, hatalmas mértékben szennyezi környezetünket Igenis nézzünk utána az újrahasznosítás lehetőségeinek, garantáltan meg fog változni az életünk. Így a gyerekünk, az ő gyerekei és az unokái egyaránt tudják majd használni a Földet!

Tuti menü