Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Mü - Nyugat [10. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Mü - Nyugat [10. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Mü-Gu Kft.

Mü-Gu Kft.

A 100% -ban külföldi tulajdonú Mü-Gu Kft. 1989-ben alakult, tulajdonosa az osztrák Müller-Guttenbrunn GmbH. Cégünk 1992-ben jelent meg a magyarországi fémhulladék-feldogozói piacon, ahol 2003-ra, az évi 100.000 tonnát meghaladó értékesítési eredménnyel jelentős részesedést szereztünk. Budapesti, 30.000 m2-es telephelyünkön két évtizedes működésünk során a következetes fejlesztés, az európai környezetgazdálkodási normák követése és a környezetkultúra naprakész szemlélete révén - a magyarországi acél- és fémhulladék korszerű fogadóbázisát építettük fel. A Mü-Gu Kft. Magyarország Európai Uniós taggá válását követően a hulladék anyagokra vonatkozó jogharmonizációs folyamat aktív részeseként megteremtette annak lehetőségét, hogy mind a roncsautó, mind pedig az elektronikai hulladékok beszállítása és feldolgozása a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelve, ugyanakkor partnereink érdekeit szem előtt tartva történjék.

Nagy és Hettich Kft.

Nagy és Hettich Kft.

A Nagy és Hettich Kft. 1991-ben alakult magyar magánszemélyek jegyzésével. Vállalatunk a hulladékpapírok begyűjtése és hasznosítása révén a következetes üzletpolitikájának és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének eredményeként napjainkra meghatározó szerepet tölt be a hazánkban keletkező csomagolási és termelési ,irodai-iskolai és egyéb hulladékpapírok begyűjtésében. Fő tevékenységünk a hulladékpapír-nagykereskedelem , így a nyomdákban, a különféle ipari, kereskedelmi vállalkozásoknál keletkező valamint az iskolák, óvodák által begyűjtött papírhulladékot megvásárolva, a telephelyünkön válogatás és bálázás után újrahasznosításra átadjuk a papírgyáraknak. Megbízható és pontos munkavégzésünk, korrekt partnerkapcsolataink, munkatársaink felkészültsége, megfelelő műszaki hátterünk, valamint környezettudatosságunk biztosítják megbízóink számára a minőségi és ökológiai szempontból magas szintű komplex környezetvédelmi szolgáltatást.

Nagyréti Erdei Iskola Alapítvány

Nagyréti Erdei Iskola Alapítvány

A 2002-ben - sportszövetségek, egy környezetvédelmi egyesület és egy magánszemély jóvoltából létrehozott alapítvány célja hogy előmozdítsa a környezet- és természetvédelemre, valamint a magyar hagyományokra nyitottabb társadalom felépítését. Az alapítvány két fő tevékenysége: konferenciák szervezése a vidékfejlesztés és a megújuló energiák témakörében, illetve erdei iskola működtetése. Az Élő Energia 2009 konferencia-sorozat az ország különböző régióiban, a helyi adottságok figyelembe vételével kívánja segíteni a szűkös keretből gazdálkodó önkormányzatokat elméleti és gyakorlati útmutatással, kiváló előadók és szakemberek bevonásával.A konferencia-sorozatot több sikeres vidékfejlesztési konferencia előzte meg az elmúlt években. Erdei Iskola működtetésével, különböző programokkal a gyermekeket, iskolásokat kívánjuk segíteni, hogy szabadidejükben a természet szeretetére, az egészséges életmódra, a környezet megóvására figyeljenek, a hétvégéket, a szünidőt sporttal, kirándulással, könnyed játékos tanulással töltsék.

Napelem Webáruház

Napelem Webáruház

Napelemes rendszert vásárolna? Jó helyen jár! A NapelemMarket.hu webáruházat 2012-ben indítottuk azzal a céllal, hogy könnyebbé és gyorsabbá tegyük a napelem modulok, inverterek, szerelési tartozékok és egyéb kiegészítők online kereskedelmét. A NapelemMarket.hu webáruházat elsősorban napelemes rendszerek értékesítésével és kivitelezésével foglalkozó szakemberek számára hoztuk létre. Ők egyszerű regisztráció után a feltüntetett listaáraknál kedvezőbben vásárolhatják meg a rendszerelemeket. Napelemes webáruházunk magánszemélyek rendelését is fogadja. Cégünk 2002 óta forgalmaz napelemes rendszereket, így versenyképes árakat biztosítunk több napelemes gyártó kínálatából is.

Napelemek - Korax Solar a környezetbarát

Napelemek - Korax Solar a környezetbarát

Korax Solar a superbrands díját elnyert cégünk vállalja a projekt tervezéstől egészen a kivitelezésig, hálózati csatlakozás teljes körű ügyintézését, hogy ne legyen gondja vele. Ezen kívül kiváló minőségű napelemek a kínálatában. Oldalunkon széles választékban találhatók meg a különböző teljesítményű napelemek prolikristályos, monykristályos, napelemes rendszerek, inverterek tartó szerkezetek és egyéb elektronikai kiegészítők. Pályázatok teljes körű ügyintézése, tervezés engedélyek beszerzése és kivitelezése.

Napelemes cserép

Napelemes cserép

A napenergia cserép fényből elektromos energiát állít elő, alkalmazását tekintve legfőbb előnye, hogy a már meglévő /bármilyen típusú és formájú/ tetőcserép, tetőburkolat formával azonos formájú, méretű, színű, egyező rögzítési pontokkal rendelkező napelem cserépként és egyszerre tetőcserépként is alkalmazható darabonként.

Napenergia - Greennovate

Napenergia - Greennovate

Napelemes rendszert szeretne telepíteni? Mi segítünk, hogy a napelem rendszer ára biztosan megtérüljön, háztartási erőműve pedig sokáig működjön biztonságosan. A maximum 50 KVA (KW) teljesítménnyel működő mini erőműveket háztatások és vállalkozások is maguk telepíthetik, 3x16A-ig pedig a napelemes rendszer díjmentesen csatlakoztatható a szolgáltatók elektromos hálózatába. Bízza ránk a munkát a tervezéstől az engedélyeztetésen át a kivitelezésig, és mi a legjobbat adjuk Önnek a legjobb áron! Grennovate.hu

Napenergiára állt át három csendes-óceáni sziget

Napenergiára állt át három csendes-óceáni sziget

Tokelau úgy döntött, hogy teljesen átáll napenergiára, ezentúl nem importál energiát máshonnan. A három apró szigetből álló terület felkészült arra, hogy így fedezze energiaigényét - mondta Új-Zéland külügyminisztere, Murray McCully.

Napkémény

Napkémény

Nagy földterületet borítanak kör alakú üveg vagy műanyagszerkezettel, ami a kör közepe irányába magasodik. Középen egy magas torony található, itt található vagy találhatók a szélturbinák. A kör és a földfelszín között a levegő képes cirkulálni. Napsütés hatására az üveg (vagy műanyag) alatt található levegő felmelegszik, és mert a meleg levegő könnyebb, mint a hideg, a torony irányába kezd áramlani, helyét átadva a perem felől érkező hideg levegőnek. A toronyban a meleg levegő felszáll, mozgásával a turbina lapátjait megforgatja. A turbinához generátor csatlakozik, mely a mozgási energiát villamos energiává alakítja

Hirdetés
Napkollektor Szerviz Kft.

Napkollektor Szerviz Kft.

A mai modern vákuumcsöves napkollektorok ( Heat-pipe és U-pipe) a szűrt fényt is képesek összegyűjteni. Télvíz idején, december és januárban csak belesegít a fűtésbe és a meleg vizet tudja előállítani, már így is rengeteg energiát tudunk megspórolni. Szerencsére nálunk ezek a kevés órás napsütéses napok, csak decemberben és januárban vannak. Fűteni viszont szeptembertől májusig kell. Tehát igenis van értelme a fűtés rásegítésnek, amikor hideg van -10°- +10° fok van, de süt a nap, vagy csak derült az ég. Ilyenkor csalogassuk be ezt a gyenge energiát, ami jelentősen befolyásolja a gázszámlánkat, vagy tűzifa igényünket. Fűtéstechnika magas fokon. Napkollektorok beépítése fűtés rendszerekbe. Napkollektor fűtésre, meleg víz készítésre. Puffertartály beépítése meglévő fűtés rendszerekbe, puffertartály összekötése fakazánnal és gázkazánnal is napkolletor telepítés, napkollektor szerelés. Napenergia hasznosítás csúcs minőségben, német puffertartály, svájci minőségű napkollektor magyar áron.

Naplopó Kft.

Naplopó Kft.

A Nap óriási, kifogyhatatlan energiája Önnek is rendelkezésére áll. A Föld felszínére érkező napsugárzás több ezerszeresen meghaladja az emberiség energiaigényét. Magyarország területére is kb. 380-szor akkora mennyiségű energia érkezik egy év alatt a Napból, mint az ország teljes évi energia-szükséglete. Ha nyáron, tűző napsütésben is be kell kapcsolnia gázkészülékét, vagy villanybojlerét azért, hogy meleg vizet készítsen, akkor gondoljon arra, hogy: a napsugárzás teljesítménye ilyenkor eléri az 1000 W/m2 értéket, minden négyzetméterre érkező napsugárzás energiájával napi közel 100 liter 50°C-os vizet lehetne előállítani, ha a Nap az energiaszolgáltatóhoz hasonlóan benyújtaná a számlát azért az energiáért amit az Ön házának tetőfelületére sugároz, akkor évi több millió forintot kellene fizetnie.

Natur.all webáruház - A mosódióról A-tól Z-ig

Natur.all webáruház - A mosódióról A-tól Z-ig

Utak mellett eldobált szemét, illegális szemétlerakók, vegyszerek térhódítása a háztartásokban, termőföldeken - így kell ennek lennie? Allergia, cukorbetegség, érrendszeri problémák és más modern kori betegségek esetén valóban a gyógyszerek jelentik a kiutat? Nem vagyok harcos aktivista, aki mindent megtesz a környezetszennyezés ellen és az egészséges életmódért. De teszek lépéseket azért, hogy történjen valami. Bárki képes tenni valamit a természetért, a családjáért, önmagáért. A magam részéről keresem és elérhetővé teszem a vegyszermentes megoldásokat, a hasonlóan gondolkodók számára.

Nature Magazin

Nature Magazin

A környezetvédelem.info.hu a Nature Környezetvédelmi Magazin együttműködő partnere. Környezetvédelmi hírek, technológiák, eszközök, eljárások, jogszabályok vállalatoknak és Önkormányzatoknak. Szakértő szerkesztőink az ország ismert és elismert környezetvédelmi szakemberei és a magyarországi környezetvédelem meghatározó cégeinek vezetői, kollégai.

Néhány módszer magazinok újrahasznosítására

Néhány módszer magazinok újrahasznosítására

Ezen a blogon hasznos tippeket gyűjtöttek össze arra vonatkozóan, hogyan hasznosítsuk újra régi magazinjainkat kreatívan. Három ötletet be is rakok ide kedvcsinálónak. A színes lepkék 3D-ben igencsak fel tudják dobni az ember hangulatát, nem? Mögöttük a háttér is nagyon tetszik, enyhíti a bohém hangulatot, és komolyabb külsőt kölcsönöz. Soha eszembe nem jutott volna magazinokat csomagolópapírként újrahasznosítani, ha nem látom ezt az oldalt. Igazán lenyűgöztek, az mondjuk kétségtelen, hogy sokat kell pepecselni a varrással és a festéssel, de szerint abszolút megéri a fáradságot. Utolsóként itt van személyes kedvencem, amit biztosan meg fogok csinálni, ha lesz rá időm: mágnes átlátszó üvegkavicsokból és színes papírból. Imádnám őket a mágnestáblánkon a koleszos szobában!

Nő az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége

Nő az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége

Öt év alatt ötszörösére nőtt az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége. A közel ötszörös növekedés legfőbb oka abban rejlik, hogy az IKSZ tevékenységének köszönhetően immár hazánk összes nagyvárosában lehetőség van ezen csomagolóanyag szelektív gyűjtésére, legyen szó gyűjtőszigetes, vagy házhoz menő gyűjtésről. Az eredményeket jól érzékelteti az a tény, hogy amennyiben az elmúlt 5 évben begyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozokat hosszanti oldalukkal egymás mögé helyeznénk, a doboz sor lefedné a Föld egyenlítői hosszának felét.

NRG Eco-Store

NRG Eco-Store

Az NRG Eco-Store olyan egyedülálló franchise hálózat, amelyben a partnerek a megújuló energiaforrások eszközeinek, rendszereinek teljes vertikumával állnak vásárlóik, megrendelőik rendelkezésére. A hálózat partnerei, országos szinten 100.000. fős lélekszámú területi egységekre osztva üzemeltetik egységes arculatú bemutatótermeiket. A termékek széles spektrumát az Energiacentrum (Kautéla Zrt.) biztosítja, amely termékek között megtalálhatóak a napenergia, szélenergia, biomassza, geotermikus energia, vízi energia alkalmazásának eszközei és megoldásai. A csatlakozó partnerek szakmai felkészítését franchise-központ végzi a szakterület gyakorlott és tapasztalt képviselői bevonásával. A legtöbb esetben ez a megadott információ a legnagyobb érték a partnerek számára. A szakmai felkészítés mind elméletben, mind gyakorlatban megvalósul. Az NRG Eco-Store hálózathoz csatlakozók a franchise-központtal aláírt szerződéskötést követően nyitják meg bemutatótermeiket, majd ezzel egy időben megkezdődik az együttműködés. A franchise-központ a hozzá beérkező igényeket, mind kiskereskedelmi, mind kivitelezési vonatkozásban továbbítja a területi képviselők számára.

Nyugat-magyarországi Egyetem-Természettudományi kar

Nyugat-magyarországi Egyetem-Természettudományi kar

A Természettudományi Kar 2008. január 1-től a Nyugat-magyarországi Egyetem 10 karának egyike. A Természettudományi Kar története az egykori Berzsenyi Dániel Főiskolán kezdődött. A Kar 2002-ben alakult. Elődszervezete a Természettudományi Intézet már 1992-ben létrejött, azonban a képzések többsége a még egységes, nem karokra különülő főiskolán elkezdődtek. A Főiskolán 1972-ben a matematika, majd 1983-ban a technika, a fizika szakos tanárképzés indult. (A matematika oktatás elemei már a Főiskola jogelőd intézményében az 1959-ben alapított Tanítóképző Intézetben is jelen voltak.) Ezt követően 1984-ben biológia, földrajz, kémia szakokon is elkezdődött a képzés. A múlt század kilencvenes éveiben, majd az elmúlt években a Kar képzési kínálata tovább bővült. Így elindult a környezettan, a gazdálkodási menedzsment, az ipari termék- és formatervező, műszaki menedzser szakokon is a képzés.

Tuti menü