Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Az újrahasznosított - Creato [2. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Az újrahasznosított - Creato [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Az újrahasznosított réz

Az újrahasznosított réz

Az Európában felhasznált réz kb. 45%-a származik újrafelhasznált anyagból. Ugyan ez az érték világviszonylatban, 37 %. Napjainkban, mikor az Európai Unión belül egyre fontosabb az életciklusuk végét elért termékek környezetbarát újrafeldolgozása ez igen jó értéknek számít. Az újrafelhasználás nem csak azért fontos, hogy csökkentsük a hulladék mennyiségét, hanem mindenekelőtt azért, mert az életciklusuk végét elért réztermékek újrafelhasználásával energia takarítható meg, hiszen újrahasznosított rézből gyártott termékek előállításához 85%-al kevesebb energia szükséges, mintha ugyanezt a terméket rézércből gyártanánk, így nagymértékben csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása. Jellemző adat a réz tartósságára és egyszerű újrafelhasználhatóságára, hogy becslések szerint a valaha bányászott réz 80%-a mindmáig forgalomban van. A réz újrahasznosítási ciklusainak szinte végtelen ismétlődése miatt elképzelhető, hogy otthonunk víz-, fűtés- vagy gázcsövei rezének néhány atomja esetleg középkori kézműves szerszámokból vagy akár réztallérokból származik. Az újrahasznosított réz különféle forrásokból származik: félkész termékek gyártási hulladékaiból (lemezek, rudak, csövek, vezetékek...), kohászati eljárásokból származó hamu és hulladékanyagok, valamint a felhasználási élettartamuk végét elért termékek, amelyek az újrahasznosított réz legnagyobb mennyiségét szolgáltatják.

Bio webáruházunkban mindent megtalál,amire szüksége lehet!

Bio webáruházunkban mindent megtalál,amire szüksége lehet!

Itt az ideje, hogy egy kicsit Te is ÉLJ! Nézz szét bio webáruházunkban, válogass organikus, egészséges, vegyszerektől mentes termékeinkből, és kerülj más viszonyba a testeddel! Ápold a bőrödet, tápláld a szervezetedet, és tisztítsd meg az otthonodat szelíd, természetes módszerekkel! Müzlik, különleges lisztek, biokozmetikumok és környezetbarát tisztítószerek egy helyen, kedvező áron, kényelmes, online rendeléssel. Ha mindig is szeretted volna megváltoztatni az életedet, itt a Te időd! Nézz körül nálunk!

Biodízel mint üzemanyag

Biodízel mint üzemanyag

A biodízelt megújuló energiából, elsősorban növényi olajokból állítják elő, Európában jellemzően repceolajból, az Egyesült Államokban pedig inkább napraforgó- és szójababolajat használnak alapanyagként. A biodízel előállításához használható tiszta növényi olaj, de erre a célra tökéletesen megfelel a tisztított, vendéglőkben vagy otthon megmaradt, korábban sütésre használt olaj is. Alkalmas továbbá állati zsiradék is biodízel előállítására.

Biofilter Környezetvédelmi Zrt.

Biofilter Környezetvédelmi Zrt.

A BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. egy bioenergetikai szektorban tevékenykedő környezetvédelmi szociális vállalat. 1990-ben alakult, mára már országos begyűjtési és nemzetközi feldolgozói hálózattal rendelkezik. A bioenergia szektor működési elve, hogy olyan alternatív energiákat állítson elő, amely kiváltja a klasszikus véges fosszilis és veszélyes atomenergiákat, folyamatos fenntartható fejlődést biztosítva. Ilyen energiák például a nap-, a víz-, a szélenergia, illetve az első generációs növényi energiák hasznosítása. Vállalatunk fő profilja a bioenergia szektor másodgenerációs, szerves alapanyag ellátása az általa begyűjtött hulladékok komplex inverz logisztikai folyamatának megvalósításával. A használt sütőolaj begyűjtése, feldolgozása és a tisztított növényi olajok importja biztosítja a magyarországi és a környező országokbeli biodízel üzemek alapanyag ellátását.

Biokukac - Bio webáruház

Biokukac - Bio webáruház

Engedje meg, hogy egy pár szóval bemutassuk online bioboltunkat. Vásárlói felületünket igyekeztünk a lehető legfelhasználóbarátabb módon felépíteni, hogy Önnek ne okozzon gondot a vásárlás. Több fő- és alkategóriát hoztunk létre, amin belül Ön akár márkánként is csoportosíthatja a termékeket. A választás megkönnyítése érdekében termékeink túlnyomó többsége rendelkezik fényképpel, részletes leírással, felhasználási javaslattal. A hiányzó adatokat folyamatosan pótoljuk és az áruválasztékunk is hétről-hétre növekszik. Jelenleg több mint 1700 Bio- és natúr termék található webáruházunkban. Termékeink közül teljes biztonsággal kiszűrheti a natúr termékeket, ugyanis a 'Bio' szócskát csak azon termékeink elnevezésében használjuk, melyek rendelkeznek hivatalos minősítő tanúsítvánnyal.

Biomassza kisokos

Biomassza kisokos

Miért biomassza? ?A megújuló energiaforrások alapvetően a jövő alternatív iparágát és kitörési pontját jelentik a mezőgazdaság, a vidék és az egész nemzetgazdaság számára.? Részlet az Új Széchenyi Tervből, 2010. július 28. Az Európai Unió megújuló energiahasznosítási irányelveivel hazánk energiapolitikája is megegyezik. Az elmúlt évtizedekben újra fokozottan előtérbe kerültek a megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák fejlesztése, ezen belül a hagyományos tüzelési módszerek, tüzelőanyagok használata: szalma, ocsú, fa, amelyeknek mai összefoglaló megnevezése: ?szilárd biomassza?. Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terve célul tűzte ki, hogy 2020-ig az összes energiafelhasználásból a megújulók 14,65%-os részesedést érjenek el, melyből az ütemterv szerint a villamos energia és fűtés-hűtés szektorban a szilárd biomassza aránya komoly növekedést fog produkálni. ...(folytatás) =

Biomassza Termékpálya Szövetség

Biomassza Termékpálya Szövetség

Biomassza Termékpálya Szövetség Alapszabálya Az egyesület szakmaközi szervezet, amelynek tagjai lehetnek azok: - a mező és erdőgazdasági termelők, ipari szolgáltatók, akik működési területükön (hő, és/vagy villamos) energia előállításra, illetve energiahordozó előállításra alkalmas fő vagy mellékterméket állítanak elő, - a vállalkozások, amelyek a biomasszát energetikai célra feldolgozzák, - a vállalkozások, amelyek a biomasszából nyert energiát, vagy energiahordozókat forgalomba hozzák, - a kutatással, oktatással, a megújuló energia felhasználásával kapcsolatos ismeretek terjesztésével, innovációval foglalkozó intézmények, vállalkozások, civil szervezetek, tudásközpontok, amelyek tevékenységükkel a biomassza termelés biológiai gazdaságos alapjainak előállítását, az alapanyag termelésének és feldolgozásának hatékonyságát szolgálják, - az eszközforgalmazók (eszközgyártók), amelyek a biomassza komplex hasznosításához szükséges termelő és logisztikai eszközöket biztosítják, - az egyéb megújuló energiák - szél, nap, geotermikus - hasznosításával foglalkozó gazdasági szervezetek, ezek kutatásával, fejlesztésével foglalkozó szervezetek és intézmények, valamint az ezekhez szükséges eszközöket forgalmazók

Blademetal Fémkereskedelmi Kft.

Blademetal Fémkereskedelmi Kft.

Vállalkozásunk hulladékkereskedelemmel, feldolgozással, hasznosítással, és szállítással foglalkozik. Jelentős mennyiségű újrahasznosítható hulladékforgalmazásunkkal a hulladékpiacon meghatározó szerepet töltünk be. Cégünk központi telephelye Dunaharasztiban, az Ipari Parkban található. Telephelyünk 4.000 m2 alapterületű, ami a megfelelő környezetvédelmi előírások szerint lett kialakítva. Itt végezzük az anyagok és a hulladékok tárolását, válogatását, darabolását, bálázását kiszállításra történő előkészítését. Műszaki fejlesztésekkel, új beruházásokkal folyamatosan korszerűsítjük eszközeinket, építjük, alakítjuk telephelyünket. Az EU normákat követve a hulladékok kezelésére, feldolgozására környezetbarát eljárásokat vezetünk be. Terveink között szerepel az újrahasznosítás arányának javítása a begyűjtött mennyiség növelésével, illetve eddig nem hasznosított hulladékok feldolgozásával és a termelés folyamatába másodnyersanyagként történő visszaforgatásával. Vevőink a legtöbb esetben végfelhasználók, aminek köszönhetően mindig versenyképes árakkal vagyunk jelen akár a hazai, vagy a külföldi piacokon is. Hulladékszállítás: Tehergépjárműve l nem rendelkező ügyfeleink számára belföldi szállítóeszközeinkkel állunk rendelkezésre. 3.5, 6.2, 12, és 18 tonna raksúlyú, valamint Multiliftes tehergépkocsisainkkal rugalmasan tudjuk ügyfeleink igényeit kielégíteni.

Bringasztráda napelemes tetővel

Bringasztráda napelemes tetővel

A Tedzsonból (Daejon) Szedzsongba (Sejong) vezető kétszer háromsávos sztráda közepén futó kerékpárút 30 kilométeres szakaszát napelemekkel fedték le. A tető nemcsak áramot termel, hanem védi a bringásokat a naptól és esőtől.

Hirdetés
Brio-Massza Kft.

Brio-Massza Kft.

Szilárd biomassza kereskedelmi tevékenységünkkel hozzájárulunk a közösségi energia- és hőellátás biztosításához, egyben a hazai regionális gazdaság élénkítését is szolgáljuk. Célunk, hogy részesei lehessünk annak a nemzetközi törekvésnek, amely a költségek optimalizálásával a fenntartható energiafelhasználást valósítja meg, ezen belül a magyar gazdaságban a megújuló energetika területén kívánunk mértékadó piaci pozíciót betölteni. Erdészeti portfóliónkba tartozik: erdészeti kitermelés, fakivágás, fafeldolgozás, faapríték készítés, erdészeti alapanyagok és melléktermékek forgalmazása (faapríték, fűrészpor, tűzifa, energianövények). Mezőgazdasági biomassza termékeinket szálas alapanyagokból állítjuk elő (kukoricaszár, nád, szalma, repce), de a szemes melléktermékeket is hasznosítjuk (ocsú, maghulladék).

Budafilter-94 Kft.

Budafilter-94 Kft.

Köszönjük, hogy érdeklődésével felkeresett bennünket. A Magyar kútfúrási, vízbeszerzési piacon meghatározó szerepet tölt be Mezőfalva településen 1990 óta működő gyártó-feldolgozó üzem. A telepen önállóan működő társaságok közül az első az Aqua Filter Kft 1989-ben magyar - német vegyesvállalatként lett alapítva többségi magyar tulajdonnal. Megalapításától a kútfúrásokhoz használatos PVC-U kút béléscsövek és hagyományos réselt szűrők német szabvány szerinti gyártásával és a világon egyedi magyar szabadalommal rendelkező rozsdamentes-pálcavázas elemes szűrők gyártásával foglalkozott 1993-ig.

Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A BME Környezetgazdaságtan Tanszéke 2013. februárjában korszerűsített, újraakkreditált tematika alapján, egyetemi oktatók és gyakorlati szakemberek közreműködésével ismét meghirdeti a kétéves, önköltséges, levelező képzését a Környezet- és területfejlesztési menedzser felsőfokú szakirányú továbbképzési szakon. (Nyilvántartási szám: OH-FHF/454-3/2009) A képzést eredményesen elvégzők a BME által kiállított oklevelet kapják kézhez. Képzési specializációk (megfelelő -legalább 6 fő/specializáció- számú jelentkezés esetén): - területfejlesztés, - környezetfejlesztés, - települési klímavédelem.

Budapesten a Hulladékból termék című kiállítás

Budapesten a Hulladékból termék című kiállítás

A szelektív hulladékgyűjtésről sokan sokat, a hulladék további útjáról és a hasznosítási módjairól viszont már lényegesen kevesebbet tudunk. Valóban a megfelelő helyre kerül-e a gyűjtőhelyek tartalma? Milyen formában találkozhatunk újra a feldolgozott papír-, műanyag-, üveghulladékkal? A hulladékanyagok körforgását, valamint a hulladékból előállított változatos tárgyakat, termékeket tárja elénk a Hulladékból termék című kiállítás, amely másfél éves országos turné után érkezett Budapestre, a Pataky Művelődési Házba.

Canadian Solar Napelem áruház. Telepítőknek egyedi kedvezmények.

Canadian Solar Napelem áruház. Telepítőknek egyedi kedvezmények.

Napelem kiskereskedés versenyképes árakon. A Canadian Solar hivatalos magyarországi partnereként megbízható árakat és verhetetlen garanciát biztosítunk a napelemekre. Nálunk a napelem árak verhetetlenek maradnak az áttekinthető felépítésünknek köszönhetően. Biztosítjuk a Canadian Solar által nyújtott minden garanciát az Ön számára. A Canadian Solar a világ 3 legnagyobb biztosító társasága által biztosítva. Legjobb minőség: 239 minőség-ellenőrzési pont a modulgyártás során előszűrés a termékhibák kiszűrése érdekében.

Castanea Környezetvédelmi Egyesület

Castanea Környezetvédelmi Egyesület

Szolgáltatásaink: Ingyenes tanácsadás az alábbi témákban: természeti értékek, élőhelyek védelme és kezelése környezetkímélő háztartás biogazdálkodás energiatakarékosság vízgazdálkodás környezetbarát közlekedés ökoturizmus túrák, kirándulások szervezése erdőgazdálkodás egészséges életmód Tájba illő kertek tervezése (minta terv megtekintése) Hagyományos helyi gyümölcsfajták ültetése, szaporítása (lásd Gyümölcsprogram) Kezelési terv készítése természetes erdő és gyep területre Erdei Iskolai programok, túravezetés (lásd Árnika Erdei Iskola) Biobüfé, előadások, bemutatók szervezése

Codefon-Solar Kft.

Codefon-Solar Kft.

1988 Cégünk elkezdte tevékenységét kaputelefon rendszerek forgalmazásával. A sikeres fejlesztéseink lehetővé tették, hogy 1994 óta saját gyártású kaputelefon rendszerekkel jelenhetett meg a magyar piacon. Elmondhatjuk, hogy ezen rendszerekből jelenleg éves szinten százezres nagyságrendben gyártunk és forgalmazunk. Termékünk Codefon márkanév alatt fut. 2002 Vállalkozásainkat Codefon Kft néven folytattuk tovább. Növeltük a gyártást, majd elindult exportunk Románia és Horvátország felé. 2004 Megnyitottuk a Gát utcai telephelyeinket. 2007 Előző években kibővült választékunkban egyre nagyobb szerepet betöltő solar termékek hatására cégünk nevét megváltoztattuk: Codefon-Solar kft-re. Átalakulásunkat a kibővült termékskálánk tette szükségessé. 2008-ban társaságunk már 5 telephelyen működik és cégünk meghatározó szereplője a hazai solar termékeket forgalmazó cégeknek. 2009 Megnyitottuk új 1150 nm áruházunkat, ahol jól megférnek egymás mellett a kaputelefon és solar termékeink. A Codefon - Solar Kft. dinamikusan fejlődő vállalkozás. Kitűztünk egy célt: minőség megfizethető áron, igényes embereknek. Erényeink és előnyeink: megbízhatóság, szakértelem, rugalmasság, minőségi, gyors és pontos szolgáltatást nyújtunk vásárlóink számára. Feladatunknak érezzük, hogy ügyfeleinket hozzásegítsük a korszerű napkollektoros fűtés és meleg víz rásegítés nyújtotta előnyök maximális kiaknázásához

Creato 2005 Kft.

Creato 2005 Kft.

A Creato 2005 Kft. 2006 nyarától végzi az elektromos és elektronikai hulladékok gyűjtését és feldolgozását a Szombathely, Csaba u. 8. sz. alatt található bérelt telephelyen. 2010. július 1-től a cég profiljában új ágazatként jelenik meg a fémkereskedelemben való részvétel. A profilbővítés olyan jól sikerült, hogy 2010 végétől a cég árbevételének 80%-át már ez az üzletág termelte meg. Mivel a piac nem igazolta vissza, hogy néhány száz tonnás volumenben gazdaságosan lehet az e-hulladék kézi bontását végezni, ezért a 10 kg/db méret alatti berendezések bontását megszüntettük, és a szolgáltatás fentartása mellett, a begyűjtött mennyiséget gépi feldolgozásra, partnereinknek átadjuk. A 10 kg/db feletti súlyú berendezések feldolgozását továbbra is végezzük. Az elektronikai hulladék üzletágunk tehát továbbra is működik, a gazdaságossági szempontok szerinti hangsúly eltolódásokkal. Amellett, hogy továbbra is átvesszük cégek, intézmények elektronikai hulladékát, kiterjesztettük az e-hulladék begyűjtéssel kapcsolatos szolgáltatásainkat azzal, hogy ingyenes begyűjtőjáratokat szervezünk minden pénteken, amikor a cégünkhöz bejelentett ( 94/315-643 ) címekre kimegyünk és behozzuk a lakosság által nem mozdítható, nem szállítható eszközöket, Szombathelyen és környezetében. Ezt a szolgáltatást szeretnénk kiterjeszteni 2011 őszétől vasvári telephelyünk körzetében, ahova a címbejelentést a ( 94/3

Tuti menü