Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Debreceni - Elektronikai [3. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Debreceni - Elektronikai [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Debreceni Egyetem - Műszaki kar

Debreceni Egyetem - Műszaki kar

A környezetmérnöki szak elsősorban preventív. A képzés célja olyan korszerű természettudományos, ökológiai, műszaki, közgazdasági és menedzsment ismeretekkel rendelkező környezetmérnökök képzése, akik a különböző területeken jelentkező környezeti veszélyeket képesek felismerni és a kárelhárítási tevékenységet irányítani. Szakmai ismereteik birtokában alkalmasak a meglévő környezeti ártalmak és károk csökkentésére, illetve megszüntetésére; a természeti erőforrások ésszerű felhasználására, hulladékszegény technológiák kialakításának, azok működtetésének önálló megoldására. Képesek technológiai megoldásokat kidolgozni a hulladékok újrahasznosítására, a veszélyes hulladékok ártalmatlanítására, általános ismeretekkel rendelkeznek a természet- és tájvédelem, a környezetpolitika területén, továbbá képesek mérnöki képzettségük és egy világnyelv ismerete birtokában hazai és külföldi szakemberekkel való kommunikációra és csapatmunkára. Alkalmasak a környezetvédelmi projektek tervezésére, szervezésére, ellenőrzésére és a mérnöki munkában való alkotó részvételre, képesek alkalmazkodni a folyamatosan változó követelményekhez. A megszerzett ismeretek birtokában alkalmassá válnak a képzés második ciklusban történő folytatására.

Delta9 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Delta9 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Profi, főleg iparművészekből álló csapatunk az alábbi témákban áll a kedves érdeklődők rendelkezésére: reklámajándékok gyártása reklámajándékok tervezése az adott célcsoport, cél, kampány alapján kiállításra installációk, sátrak, bemutatóhelyek, standok tervezése, legyártása jelmezek, hostessruhák tervezése, gyártása Amiben pedig a jók közül a legjobbak vagyunk: természetes alapanyagok (kerámia, fa, fém, papír, len, kender, stb) újra(fel)használt alapanyagok (kültéri ponyva, papír, autógumi, NY.Á.K, kukorica, bőr, préselt textil) A promóciós- és reklámtárgyak tervezését, gyártási előkészítését tervezők, iparművészek végzik műhelyünkben, ahol egy helyen dolgozik ötvös, keramikus, jelmezkészítő, festő és belsőépítész.

DEOL -  Újrahasznosítás az állatkertben

DEOL - Újrahasznosítás az állatkertben

A magyarországi hulladékgazdálkodás fejlesztése a célja annak az akciónak, amely szerda délelőtt indult a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében. A bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót az akciót szervező Érdektársulat az Alumínium Italos Dobozok Újrahasznosítására Magyarország Kht. tartotta.

Diana Vadász Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola

Diana Vadász Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola

Iskolánk olyan továbbtanulási lehetőségeket kínál felnőtteknek, amelyek az agrárágazatban, azon belül is a vadász-vadtenyésztés területen szakmunkás és erre ráépülve technikusi képesítést ad. A profilunkba tartozik még a vadászpuskaműves és környezet- és természetvédelmi szakmunkások képzése is. Iskolánk teljes vertikummal rendelkezik a szakmai elméleti, gyakorlati képzéshez. Olyan szakemberek képzése, akik alkalmazzák a szakmai előírásokat. Nyilvántartást vezetnek. Adatszolgáltatást végeznek. Részt vesznek tervek készítésében. Méréseket végeznek, értékelnek. Fenntartási, kezelési feladatokat látnak el. Ellenőrzést tartanak. Oktatáson, képzésen vesznek részt, oktatást tartanak. Kapcsolatot tartanak. Anyag- és eszközgazdálkodást végeznek. Hatósági eljárásban közreműködnek. Hulladékok jellemzőit meghatározza. Hulladékkezelés berendezéseit működteti, irányítja. Üzemeltetési munkákat végez, irányít. Kárelhárítási munkákban részt vesz. Hulladékgazdálkodási dokumentációt vezet.

Diverziti Egyesület

Diverziti Egyesület

2010. február 24-én tizenegy fiatal megalakítja a Diverziti Egyesületet Margaret Mead mondása alapján, miszerint nem szabad hinni, hogy pár elkötelezett ember nem tudja megváltoztatni a világot - hiszen mindig is ez történt. A Diverziti nevet választottuk, ami elsősorban a diverzitásra, azaz sokszínűségre utal. Sokszínűség alatt a biológiai és kulturális sokszínűséget értjük. Amúgy magát a szót ebben a formában a mobil hírközlésben használják, ahol több jelet úgy eredeztetnek, hogy az még küszöbérték alatt maradjon. Summa summarum, a nevünk jelentését úgy is értelmezhetjük, hogy sokszínű üzeneteink maradéktalanul célba érnek. Célunk felhívni a figyelmet a sokszínűség megőrzésének fontosságára a környezeti nevelés és (fenntarthatósági) szemléletformálás különböző formáival. A célok elérésében segít, hogy az alapítók rengeteg tapasztalattal rendelkeznek ezeken a területeken és az önkéntes munka sem idegen számukra. Vannak köztünk zoológusok, geográfusok, mérnökök, és szinte kivétel nélkül mind rendelkezünk külföldi önkéntes tapasztalattal.

Drégelyvár Oktatási Központ

Drégelyvár Oktatási Központ

Mást sem hallani manapság, mint ökogazdálkodás, megújuló energiák, környezettudatosság, zöld energia, fenntartható fejlődés, és társai. Meglehetősen felkapott és divatos mozgalom ez a tegyünk rendet a bolygónkon, ha már eddig nem tettük dolog, ami maximálisan respektálható, no de ki az a szakember, aki átlátja ezeket a dolgokat? Aki tanácsot tud adni a hogyan és a Mit kérdésekben? Aki ki tudja számolni, mennyi energiát termel egy szélerőmű, mennyi káros hulladék keletkezik a működése közben, és van rá ötlete, hogy azzal mit is kezdjünk? Aki meg tudja mondani, hogyan kell megmérni egy ivóvíz tisztaságát, és mit lehet tenni az érdekében, ha nem megfelelő? Aki be tud állítani egy falut önfenntartó gazdálkodásra az energiahordozók szempontjából? Az ilyen ember ma még nagyon ritka, és jól megfizetett kincs. Ezt a szakmát tanulhatod meg nálunk, Magyarországon elsőként, ha szeretnél azzal foglalkozni, hogy unokáink is boldogan élhessenek még ezen a földön!

Duna Recycling Bt.

Duna Recycling Bt.

Cégünk 1996 óta foglalkozik hulladékpapír, illetve műanyag hulladékok szelektív gyűjtésével. Tevékenységünk nyomdák, kiadók, irodaházak, áruházak (Offset, Pera, Szó-Kép, Ringier, Baumax, OBI, stb.), kórházak, iskolák, óvodák mellett a lakosság szelektív hulladék-mentesítésére is kiterjed. Az általunk szelektíven begyűjtött hulladékok 100%-a újrafelhasználásra kerül. Iskolákban, óvodákban 1,1 köbméteres vagy nagy konténeres gyűjtést szervezünk. Lakosságnál 240 literes vagy 1,1 köbméteres lépcsőházakba kihelyezett konténereink vannak, melyek papír, ill. PET palack gyűjtésére szolgálnak. Partnereink számára a mentesítéshez szükséges edényzetet, tömörítő konténereket díjmentesen biztosítjuk. Számos cégnél kihelyezett - akár több millió forint értékű - segédberendezésünk van, amely a legkorszerűbb technikai megoldások segítségével biztosítja a papírgyűjtést, és a tovább-feldolgozás folyamatát (elszívó csőrendszerre telepített préskonténerek, öntömörítő konténerek, egyéb különböző méretű konténerek, ill. ezek kiegészítő berendezései). A telepítésre kerülő technikák milyenségéről a helyszínen való felmérés után egyedi ajánlatot adunk. Minden kihelyezett gépet és tárolóedényt bérleti díj felszámítása nélkül helyezünk ki, és térítésmentesen végezzük az elszállítást is.

Dunakanyar Hulladékhasznosító Kft.

Dunakanyar Hulladékhasznosító Kft.

Konténeres sittszállítás, hulladék átvétel, hulladékszállítás, darált beton. Telephelyünkön történő újrahasznosítás során keletkező darált beton és darált tégla kapható. A darált beton és darált tégla megvásárolható telephelyünkön saját szállításra, vagy igény szerint vállaljuk házhozszállítását is. A darált beton és darált tégla kiválóan használható útépítésre, viacolor alá, ház belsőtér feltöltésre, szigetelő fal mögé vízelvezetőnek. Tahitótfalui telephelyünkön lehetőség van hulladék lerakására térítés ellenében. A következő fajta hulladék fizetős átvételét vállaljuk: Építési törmelék (vakolat, csempe, járólap, tégla stb.) Lom (ágymatrac, bútor, költözési hulladék, padlásszemét stb.) Kerti hulladék, zöldhulladék (rönkök, ágak, gallyak, levágott növényzet) Zsákos sittszállítás Töltőföld szállítás

Dunapack Kft.

Dunapack Kft.

A Dunapack Kft. egy közép-kelet-európai hullámpapírlemez csomagolóeszközöket gyártó vállalatcsoport, a Dunapack Packaging divízió, magyarországi tagvállalata.A hullámtermékeket gyártó Packaging divízió egy vertikálisan integrált cégcsoport része, melynek három önálló divíziója a papíralapú csomagolóanyagok újrahasznosításának teljes körforgását biztosítja: papírhulladék begyűjtés, csomagolópapír gyártás, hullámtermék csomagolások. Az osztrák magántulajdonban lévő vállalatcsoport jelenleg közel 3500 főt foglalkoztat és éves szinten kb. 1 milliárd eurós forgalmat bonyolít. A hullámpapír lemezből készült csomagolásokat gyártó divízió 8 ország 10 gyárában áll megrendelői rendelkezésére. Multinacionális vevőink teljes európai hullámtermék-igényének lefedése érdekében alapító tagjai vagyunk az Alliabox szervezetnek, mely magántulajdonban lévő európai hullámtermék gyárakat fog össze közös ajánlatadás, tenderrészvétel és kiszolgálás céljából.

Hirdetés
Duparec Papírbegyűjtő és Feldolgozó Kft.

Duparec Papírbegyűjtő és Feldolgozó Kft.

A Duparec Kft. sikeresen alkalmazza a legkorszerűbb hulladékbegyűjtő technológiákat. Garantálja a papírgyártásra alkalmas papírhulladék folyamatos átvételét, és ezzel hozzájárul a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátásához. A lakókörnyezetben és iskolákban kihelyezett szelektív gyűjtőkonténereink a köztisztaságon kívül környezettudatosságra nevelnek. Központi telephelyünkön közvetlenül veszünk át papírhulladékot lakosságtól, magánvállalkozóktól, intézményektől és üzemektől. Intézményekben, hivatalokban keletkező bizalmasan kezelendő iratok biztonságos elszállítására, azok zárt rendszerben történő megsemmisítésére és feldolgozására kínálunk megoldást. A hivatalos iratok garantált megsemmisítésének gyakorlatát az Európai Közösségben használatos eljárások figyelembevételével dolgoztuk ki és valósítjuk meg. Hulladékgyűjtési kampányokat, kiállításokat és bemutatókat is tartunk oktatái céllal.

E-hulladék hasznosítás - Enviroinvest Zrt.

E-hulladék hasznosítás - Enviroinvest Zrt.

Az Enviroinvest Zrt. vállalja az elektronikus hulladékok (e-hulladékok) begyűjtését és szállítását országszerte. Az elektronikai hulladékkal foglalkozó üzletág fő tevékenysége az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak (e-hulladék, WEEE) begyűjtése, átvétele és előkezelése, a keletkezett másodnyersanyag hasznosítása, veszélyes és nem veszélyes hulladék ártalmatlanítása.Igény esetén tanácsadói tevékenységgel segítjük munkáját, a keletkezett elektronikai hulladék szakszerű kezelése érdekében.Forduljon hozzánk bizalommal.

Eco Mode Blog

Eco Mode Blog

Örülünk, hogy az Eco-mode blog portálra tévedtél! Úgy gondoljuk, hogy a legjobb helyen jársz, ha - szeretnél többet megtudni a jövő energiáiról - szeretnél többet olvasni a megújuló energiákról - érdekel a Föld jövője - érdekelnek a zöld kütyük és informatika - szívesen olvasol a zöld építészetről! Mindezen témákkal kapcsolatos híreket, videókat, könyveket, oldalakat szeretnénk összegyűjteni nektek. Az oldal szerkesztésére ketten adtuk a fejünket, és reméljük, hogy minden hozzánk hasonló környezettudatos és zöld gondolkodású személynek tudunk valami újat, vagy érdekeset és hasznosat megosztani. Mivel az egyre magasodó energia árak, a globális felmelegedés és a fosszilis energiahordozók készletének brutális mértékű apadása nem a jövő, hanem a jelen problémája, így egyre több oldal jön létre, ami ezeket az igen fontos kérdéseket körbejárja, tudósítanak a világ minden pontjáról, cikkek jelennek meg a technikai újításokról, eseményekről és minden fontos dologról ezen a területen. A mi oldalunk talán annyiban más, hogy próbáljuk közvetlenebb stílusban, saját élményeinket és tapasztalatainkat is megosztani veletek. Ötleteket, észrevételeket a kapcsolatok menüpont alatt megadott email címek valamelyikére várjuk szeretettel, vagy írjátok meg hozzászólásokban a véleményeteket!

Edutus Felnőttképzési Akadémia

Edutus Felnőttképzési Akadémia

Megújuló energiaforrás energetikus A képzés leírása Figyelemmel kíséri és alkalmazza a környezetvédelmi előírásokat Segíti, népszerűsíti a megújuló energiaforrások elterjedését A megújuló energia felhasználásának lehetőségeiről érkező információkat beépíti napi tevékenységébe Oktatja a megújuló energia felhasználásának lehetőségeit Nyilvántartja és figyeli a megújuló energiát hasznosító berendezések műszaki paramétereinek változását

Egy páratlan soproni kezdeményezés

Egy páratlan soproni kezdeményezés

Az üzletben környezetkímélő mosószereket, samponokat, szappanokat és vegyi árut, valamint a hulladékok szelektáláshoz szükséges edényeket és újrahasznosított termékeket - papír- és irodaszereket vásárolhatunk.

Elastic 2000 Kft.

Elastic 2000 Kft.

Az ELASTIC 2000 Kft. hulladékpapír- és műanyag-hulladék feldolgozással és kereskedelemmel, valamint papíripari és anyagmozgató gépek telepítésével, karbantartásával foglalkozik. Magyarország legnagyobb papírgyártójának Dunapack ZRT. leányvállalatának a Duparec Kft.-nek a kiemelt beszállítója és partnere. A Nyíregyházi telephelyű Kft. a helyi Dunapack Zrt. Hullámdoboz Gyár telephelyén működik. Nem csak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye területéről rendelkezik számos partnerrel, hanem Debrecen és Miskolc vonzáskörzetéből is. Továbbá üzleti tevékenységet végez Ukrajna és Románia területén is.

Electro-Recycling Group (ElectroRec) Kft.

Electro-Recycling Group (ElectroRec) Kft.

Az elektronikai és számítástechnikai eszközök gyors avulása miatt egyre növekszik azoknak a berendezéseknek és alkatrészeknek a mennyisége, melyek tulajdonosaik számára értéktelenné válnak. Az Electro-Recycling Group (ElectroRec) Kft. ezen elavult háztartási és közületi elektronikai, elektromos és számítástechnikai eszközök, hulladékféleségek helyes kezelésében kíván segíteni: egy EU-s szabványoknak és szigorú normáknak megfelelő, környezetbarát, a legmodernebb technológiával felszerelt, feldolgozó- és újrahasznosító üzem létrehozásával.

Elektronikai hulladék

Elektronikai hulladék

Az elkülönítetten gyűjtött elektronikai berendezések nem szennyezik a környezetet. A legtöbb eszköz fémanyaga és a nyomtatott áramköri lapok fémtartalma újrahasznosítható, ezért értéket képviselnek. Mi történik a nyomtatott huzalozású lemezekkel? Az elektronikai alkatrészekkel beültetett nyomtatott huzalozású lemezek a legkülönfélébb anyagösszetevőket tartalmazzák, melyek között több, környezetre veszélyes anyag található. Az üvegszál erősítésű műanyag lemezek égéskésleltető anyagot tartalmaznak. A forrasztáshoz ón-ólom ötvözetet használnak, az alkatrészekben réz, az áramforrásokban higany és kadmium is megtalálható. A nyomtatott huzalozású lapok feldolgozásának célja kettős: a veszélyes anyagok környezetkímélő módon történő ártalmatlanítása és az újrafeldolgozható fémek hasznosítása. A NYHL-ek fenti feltételeknek megfelelő kezelését ma Európában 3 erre a célra alkalmassá tett rézfeldolgozó üzemben végzik. A felaprított elektronikai alkatrészeket 1250 Celsius fokon olvasztják, felhasználva a NYHL-ek műanyagtartalmának fűtőenergiáját is. A toxikus anyagokat tartalmazó gázokat 1400 Celsius fok körüli hőmérsékleten utánégetik, majd hirtelen hűtést alkalmazva megtisztítják. A dioxin kibocsájtást állandó ellenőrzés mellett 0,1 g TEQ éves szint alatt tartják. A PBDE és más égéskésleltető anyagok megsemmisítése 99,99999%-os hatásfokkal történik.

Tuti menü