Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Elektronikai - Euro [4. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Elektronikai - Euro [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Elektronikai Hulladékhasznosító Központ - Karcag

Elektronikai Hulladékhasznosító Központ - Karcag

A beruházás a kormányzat által kiemelt projekt, melynek célja olyan koncentrált, üzemi méreteit tekintve hatékony, környezetvédelmi előírásokat magas szinten érvényesíteni képes hűtőgép és elektronikai hulladékhasznosító üzem megvalósítása, amelynek eredményeként hozzá tud járulni a térségben az ipari szerkezetváltáshoz, a munkahelyteremtéshez, az erőforrások megújuló használatához. Az üzem az elvárt műszaki színvonalat európai szinten fogja biztosítani. Az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. piacra lépésével elsődleges cél, hogy a hulladékok legmagasabb környezetvédelmi és minőségi szintű hasznosítása valósuljon meg. A begyűjtött hulladékok hasznosításából az üzem 22.000 tonnás kapacitása 50%-a a 2013-ban minimálisan hasznosítandó igénynek, a várható teljes begyűjtés 60.000 tonnás mennyiségének pedig 28%-a. A projekt létrehozásának célja egyrészt az elektronikai hulladékfeldolgozás piacán való összefogás révén egy modern, EU-s igényeket is kiszolgáló hulladékipari központ létrehozása, másrészt az országosan összegyűjtött hűtőgépeknek, illetve elsősorban a keleti országrészből és a fővárosból begyűjtött egyéb elektronikai hulladékoknak a legmodernebb technológiával történő feldolgozása, hasznosítása.

ÉLIA Kft.

ÉLIA Kft.

Cégünk elődje évekig meghatározó szerepet töltött be az épületgépészeti szektorban Tolna megyében. Az újjáalakult cég profilja az épületgépészeti kivitelezéseken kívül a hosszútávon gazdaságosabb megújuló energiák alkalmazása. Partnerkapcsolatban állunk a legnagyobb fűtéstechnikai, ill. szolártechnikai cégekkel mely azt eredményezi, hogy a kedvező áron, és nagy választékban tudjuk a rendszereket, forgalmazni, kivitelezni.

Elmolight Bt.

Elmolight Bt.

Az Elmolight Bt. egyik fő profilja és tevékenysége, hogy kommunális iszapból, szennyvíziszapból - irányított komposztálással - mezőgazdasági piacokra engedélyezett, és korlátozás nélkül forgalomba-hozható termékek előállítása: magas biológiai értékű komposztokat, mikroelem-tartalmú készítményeket valamint kertészeti földkeverékeket állít elő. Évek óta intenzív kutatómunkát folytatunk a talaj-mikrobiológia és biomassza-hasznosítás területein, és eredményeinket sikeresen alkalmazzuk a gyakorlatban. Kutatómunkánk eredményeképpen kifejlesztettünk olyan starterkultúrákat/oltóanyagokat, amelyek alkalmazásával - biztosítva a technológiával szabályozott életkörülményeket - gyorsan és eredményesen komposztálhatók különböző eredetű biomasszák, szennyvíziszapok, hatékonyan bonthatók talajszennyező veszélyes hulladékok: szénhidrogén-származékok, növényi- és állati eredetű zsírok, olajok, gyógyszergyártási szerves veszélyes hulladékok.

Élő házak

Élő házak

Építészeti hitvallásomat fogalmaztam, írtam, amikor is kezembe került az egyik építtetőnk által már korábban ajánlott könyv, melynek címe: A magyar ház mágikus titka. Ennek már a fülszövegét olvasva is is úgy éreztem, hogy belőlem szól a szerző - Színia - nagyon tömören és lényegre törően, meg is fogalmazta helyettem amit nekem csak körülírnom sikerült: Van egy álmom... Ebben az álomban Magyarországon olyan házak épülnek, amelyből teljesen egyértelműen kiderül, egy idegen számára, hogy csakis Magyarországon járhat. Ezek a házak őseink tudása alapján, természetes anyagokból, a magyar térrendezés jól bevált szabályai szerint készülnek, és jó bennük élni. Ezek a házak nem mediterrán házak, nem alpesi faházak, nem kínai pagodák és még csak nem is a kínai feng-shui elveit követik. Nekünk, magyaroknak ugyanis olyan magas szintű építészeti, térrendezési hagyományunk és jelképrendszerünk van, amely minden utánzást fölöslegessé tesz, és amelyben az idegen elvek meghonosítása csupán zűrzavart okoz.

Én és a Barátaim Egyesület

Én és a Barátaim Egyesület

Egyesületünk azzal a céllal jött létre, hogy egy kicsit fiatalosabb hangvétellel próbáljon meg lendíteni egyet a hazai környezetvédelem, emberibb élet kihívásain, egy-két kitüntetett területre fókuszálva. Az egyesület célja: Az Egyesület célja, hogy a környezettudatos közösségi gondolkodáshoz, összefogáshoz és cselekvéshez szervezeti formát tekintve stabil és kiszámítható keretet, alapot adjon. Az alapító tagok egyenként és kisebb csoportokban már régóta foglalkoznak olyan kérdésekkel, amelyek segítik az emberek tájékozottságának növelését és az egyéni felelősségvállalás szerepének erősítését a tisztább és élhetőbb környezetért. Ahhoz, hogy ezek a kezdeményezések mind szélesebb körben terjedhessenek, hogy olyan programok és projektek is megvalósulhassanak, amelyek túlmutatnak az egyéni hozzájárulásból finanszírozható szinten - legyen szó akár munkabeli, természetbeni, akár pénzbeli hozzájárulásról, szükség van jogi személyiségű formai keret létrehozására.

Energia cella

Energia cella

Egy ausztráliai férfi, akit röviden csak Joe X-nek hívnak, egy vízenergia cellát szerkesztett, amely 'üzemanyagként' kizárólag vizet használ és lényegesen több energiát fejleszt, mint a benzin. Eredetileg autókhoz volt kitalálva, de majdnem minden motorban lehet használni, amely benzint éget, úgy mint motorbicikli, kiakasztós csónakmotor, fűnyíró, hordozható áramfejlesztő stb.

Energiacentrum Hírportál

Energiacentrum Hírportál

Energiacentrum hírportál: itt gyorsan és egyszerűen megtalálja a legaktuálisabb információkat, újdonságokat és egyéb érdekességeket. Hasznos információkkal szolgálunk olyan energiafelhasználási lehetőségekről, mint a napelem, napkollektor, szélgenerátor és az alternatív energia. Reméljük, hasznosak leszünk az Önnek.

EnergiaPorta

EnergiaPorta

Az 'EnergiaPorta - kapu az Energia birodalmába' online információs portál és tudástár küldetése, hogy előmozdítsa az energetikai iparágban, azon belül a különböző energia fajtákban érdekelt szereplők - fejlesztők, termelők, szolgáltatók, fogyasztók - valamint az iparágat formáló szakértők, elemzők és döntéshozók együttműködését. Célunk, hogy a különböző érdekeltségi körbe tartozó energetikai technológiák, megoldások, energiapiaci lehetőségek bemutatásával hozzájáruljunk a jelenleginél hatékonyabb energiagazdálkodás és energiafelhasználás megteremtéséhez. Az EnergiaPorta civil kezdeményezés, amelynek életre hívását az energiagazdálkodás, a biztonságos, fenntartható energiaellátás igénye és kényszere, a tervezhető energia felhasználás és a kapcsolódó gazdasági, társadalmi és politikai nézőpontok átláthatósága iránti igény tette szükségessé. Az EnergiaPorta mögött a téma iránt elkötelezett magánszemélyek és szervezetek állnak, az EnergiaPorta alapítói és támogatói az energetikai iparágban érintettek közti nyílt kommunikációt, a közös érdekek felismerését és a közös célok irányába történő elmozdulást tekintik feladatuknak, mind hazai, mind nemzetközi vonatkozásban.

Energiatudatos ház- Környezet-és energiatudatos építészeti stúdió

Energiatudatos ház- Környezet-és energiatudatos építészeti stúdió

Ahogyan az ember, úgy az épületeink, otthonunk is a Föld környezetrendszerének része. Élő szervezet módjára energiát, tápanyagot, levegőt, vizet fogyaszt, és juttat vissza környezetébe. Ha a házat takarékos rendszerré alakítjuk, és lételemeinkkel jól gazdálkodunk, akkor házunk környezetébe illő, egészséges és fenntartható lesz. Tervezés során nem csak azt vesszük figyelembe, hogy az adott épület működése során mennyi energiát fogyaszt, mennyi CO2-t bocsát ki. Az épület környezeti terheléséhez hozzájárul az építőanyagainak előállítása, az építkezés, és a bontás is, így különös figyelmet szentelünk annak, hogy épületeink környezetbarát, kis energiaigényű, a természetbe visszaforgatható építőanyagokból épüljenek. A környezetbarát, egészséges építőanyagból energia-hatékony, energiatakarékos, szelíd technológiákat és megújuló erőforrásokat alkalmazó, gazdaságosan megvalósítható épületek megalkotása a célunk.

Hirdetés
EnerGo Investment Kft.

EnerGo Investment Kft.

Napelemek, Napkollektorok tervezése, kivitelezése, forgalmazása A napelem a fényenergiát villamosenergiává alakítja át. Ma már elképzelhetetlen lenne életünk elektromos áram nélkül. A háztartásunkban szinte minden berendezéshez nélkülözhetetlen az elektromos áram, ezt tudjuk előállítani napelemmel.

ENVIROINVEST Zrt.

ENVIROINVEST Zrt.

E-hulladék (elektronikai hulladék) kezelői szolgáltatás Az ENVIROINVEST Zrt. jogelődjeivel együtt 2004 évtől végez e-hulladék (elektronikai hulladék) kezelői tevékenységet, hangsúlyt helyezve az e-hulladék feldolgozói kapacitás fejlesztésével egyidejűleg a szolgáltatás minőségi színvonalának növelésére. Cégünk környezetvédelmi társaságként elkötelezett híve az e-hulladék elkülönített gyűjtésének, mely által megakadályozhatjuk a veszélyes anyagok környezetünkbe történő jutását. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy szolgáltatásunk során tevékenységünk átlátható, ellenőrizhető legyen, biztosítva a hulladékká vált elektronikai berendezések ellenőrzött körülmények közötti kezelését.

Érdemes megnézned ezt a 13 képet

Érdemes megnézned ezt a 13 képet

Hogyan lehet a legjobban megmutatni, hogy milyen hatása van a túlnépesedésnek, és annak, ahogy az ember megváltoztatja a környezetét? Az Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot (~Túlterjeszkedés, túlnépesedés, túlfejlődés) című, idén megjelent könyv szerzői szerint képekkel. A 316 oldalas könyv online teljes egészében végignézhető, ezeket a fotókat is onnan válogattuk.

Ereco Zrt.

Ereco Zrt.

Az Ereco Zrt. Magyarország egyik legnagyobb hasznosítható hulladékot gyűjtő és kezelő vállalkozása. Fő profilunk a különféle vas fémek és nemvas fémek begyűjtése. MÉH tradíciókkal és fejlett környezetvédelmi, műszaki háttérrel, több,mint 15 éve vagyunk jelen a hazai piacon.

Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft.

Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft.

Az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. Magyarország egyik meghatározó környezetvédelmi vállalkozása. Alaptevékenységünk veszélyes hulladék ártalmatlanítás és szennyvízkezelés. A hulladékkezelés során törekszünk a hulladékok anyagában történő vagy energia tartalmának minél nagyobb arányú hasznosítására. Az általunk alkalmazott technológia megfelel a BAT (Elérhető Legjobb Technológia) előírásoknak. Társaságunk ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási, ISO 14001 szerinti környezet irányítási és 28001:2008 szerinti rendszert működtet.

Eszterházy Károly Főiskola

Eszterházy Károly Főiskola

A hulladékgazdálkodás hivatásszerű gyakorlásához szükséges szakképzettség megszerzése. Megfelelő elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik a településeken, a mezőgazdasági kis- és nagyüzemekben, magánvállalkozásokban a környezetgazdálkodással - főként hulladékgazdálkodással - kapcsolatos feladatok ellátására képesek. A kurzus elvégzése középszintű vezetői feladatok ellátására, valamint önálló vállalkozás létrehozására ad jogosítványt.

Etilén 95 Kft.

Etilén 95 Kft.

A műanyagok az 1950-es években kezdtek elterjedni és mára az összes felhasznált műanyag mennyisége közel azonos az összes színesfémével együttvéve. A hulladékká vált műanyag újrahasznosítása egyre fontosabb szerepet tölt be világszerte a környezetvédelemben. Ezt felismerve 1995-ben magánvállalkozás keretében megkezdtük az iparban keletkezett műanyag hulladék illetve műanyag alapú csomagolóanyag hulladék begyűjtését és újrahasznosítását. Székhelyünk és telephelyünk is Budapest közvetlen közelében, Csömörön található, mely több irányból is könnyen megközelíthető. Megalakulásunk óta dinamikusan fejlődünk, gépparkunkat folyamatosan bővítjük. 2006-ban pályázatot nyújtottunk be a nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Program támogatási rendszeréhez. GVOP-2.1.1-06/1.-2006-05-1264/1.0 számon. A pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatás hazai költségvetési előirányzatból és az Európai Regionális Fejlesztési Alapból került fianszírozásra. Segítségével gyártókapacitásunk növelése céljából új műanyag-feldolgozó gépet vásároltunk. Gépparkunkat a 2007-es évben további új berendezések vásárlásával korszerűsítettük. Ennek eredményeként termelésünk hatékony, környezetbarát.

Euro-Novex Kereskedelmi és Vagyonkezelő Kft.

Euro-Novex Kereskedelmi és Vagyonkezelő Kft.

Az Euro-Novex Kereskedelmi és Vagyonkezelő Kft. 1994. szeptember 26-án kezdte meg működését a Pest megyében található Újszilváson. Az erdővel körülvett község Jászberény, Cegléd és Abony város felől egyaránt könnyen megközelíthető. Tápiószelén és Tápiógyörgyén (telephelytől 6 km-re) vasúti szállításra is van lehetőség. Telephelyünk egy 58 hektáros saját tulajdonú ipari területen fekszik. Éves szinten 45.000 tonna hulladék tárolására, feldolgozására van engedélyünk. Tevékenységünk végzéséhez rendelkezésre áll 9740 m2 beépített terület, mely a hulladékok tároló, feldolgozó, valamint irodai és kiszolgáló helyiségeket foglalja magába. A hulladék gumiabroncs újrahasznosítása környezetvédelmi, gazdasági haszna miatt alapvető érdeke a társadalomnak. Feldolgozás folyamata: Saját gépkocsikkal a magyarországi települések 93 %-ról begyűjtött használt gumiabroncsokat 60 tonnás hídmérleggel lemérjük, majd számítógépes rendszerünk segítségével rögzítjük a mért adatokat. A gumiőrlemény használt személy és teherautó-abroncsok felhasználásával készül, a kiváló minőségű őrlemény biztosítása érdekében.

Tuti menü