Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Geosol - Hulladékfeldolgozó [6. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Geosol - Hulladékfeldolgozó [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Geosol Kft.

Geosol Kft.

A Geosol Kft. 2006-ban alapított, 100%-ban magyar tulajdonú cég. Fő profilja alternatív tüzelőanyagok előállítása, biomassza és előkezelt hulladék előkészítése energetikai hasznosításra. Társaságunk az utóbbi években folyamatosan fejlődött, telephelyünkön több új beruházás történt, melynek eredményeként létrejött az ország legkorszerűbb komplex biomassza- és hulladékkezelő rendszere. Cégünk számára mindig fontos volt a környezetvédelem és az egyenletes kiváló minőség fenntartása, ennek érdekében bevezettük minőség- és környezetirányítási rendszerünket, melyre 2010-ben tanúsítást is szereztünk az ISO 9001 illetve ISO 14001 nemzetközi szabványok szerint.

Greenfo

Greenfo

Hazai: Itt olvashatják hazai híreinket. EU: Itt olvashatják Európai Uniós híreinket. Nagyvilág: Itt olvashatják a globális híreket. Természetvédelem: Itt olvashatják a természetvédelmi híreket. Vélemény: Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba. Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját. Írjon cikket Ön is!

GreenSys Electric Kft.

GreenSys Electric Kft.

Cégünk napelem rendszerek teljes körű kivitelezésével, telepítésével foglalkozik. Beszerezzük a napelemet, a napelemhez tartozó speciális tartószerkezetet, a napelem rendszer teljesítményéhez mérten kiválasztjuk a megfelelő áramszolgáltató által elfogadott napelemekhez tervezett hálózati invertert, napelemek által termelt áram vezetéséhez a megfelelő tanúsítvánnyal ellátott kifejezetten napelemekhez gyártott kábelt egészen a napelemekhez gyártott csatlakozókig. Az egész rendszer a napelem köré van építve. Amennyiben háztartási, céges napelem rendszerek vagy napelem rendszerű naperőművek érdeklik, úgy kérem válassza ki a megfelelő menüpontot. Amennyiben többet szeretne megtudni a napelemekről, úgy kérem olvasson tovább vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Gumiburkolat Gyártó Kft.

Gumiburkolat Gyártó Kft.

Cégünk, a Játszópark Kft. fő tevékenységi köre játszótéri eszközök tervezése, gyártása, játszóterek építése, szabványosítás, tanácsadás... ...egyszóval minden, ami a játszóterekkel kapcsolatos! 2010-ben elindítottuk Gumiburkolat gyártó üzemünket, így már tényleg hiánytalanul ki tudjuk szolgálni a hozzánk forduló kedves érdeklődőket. Cégünk célkitűzése, hogy az általunk tervezett, gyártott vagy forgalmazott játszóeszközök és kiegészítők magas minőséget képviseljenek, maximálisan megfeleljenek megrendelőink igényeinek, s általuk olyan közösségi és szabadidős tereket hozzunk létre, ahol minden korosztály megtalálja a saját jókedvét. Cégünk fontosnak tartja, hogy minőségi és komplex szolgáltatást nyújtson a hozzánk fordulóknak: játszótér tervezésétől a használatba vételi engedélyek beszerzéséig. Bízunk benne, hogy termékeink és szolgáltatásaink elnyerik tetszésüket! Igyekszünk kínálatunkat folyamatosan bővíteni, és állandó kedvezményes vásárlási lehetőségeket biztosítani partnereink részére, így érdemes gyakran visszalátogatni honlapunkra!

Gumitégla Arrabona Kft.

Gumitégla Arrabona Kft.

Cégünk 2011-ben alakult, a műanyag-és gumiipar területén szerzett több mint 20 éves gyakorlattal. Környezetkímélő, kiváló minőségű, esztétikus gumitéglákat (eséscsillapító burkolat, sport burkolat) valamint gumiszegélyeket gyártunk közületi, és lakossági felhasználásra. Termékeink a hazai, újrahasznosított autógumi őrleményből, hőpréseléses technológiával készülnek, több mint 25 féle méretben, formában, rövid vállalási határidővel. Gumitégláink 1m x 1m méretben kaphatóak, 20-80mm vastagságig. A legnépszerűbb színek a téglavörös és zöld, de felár ellenében bármilyen színben készülhetnek. Segítséget nyújtunk az intézményeknek, cégeknek pályázni az uniós- és egyéb támogatások elnyerése érdekében, együttműködve több sikeres pályázatíró céggel.

H-Dübel Kft.

H-Dübel Kft.

A H-Dübel Kft. 1993-ban alakult Budapesten, mint Spilker-Horváth Kft. 2008-ban a tulajdonosi kör megváltozása miatt került sor a névváltoztatásra. Fő tevékenységünk a minőségi bükk fatipli gyártása, mely Horváth János ügyvezető igazgató irányítása alatt folyik. Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően mára Kelet-Európa piacvezető fatipligyártói közé küzdöttük magunkat. Cégünk menedzsmentje nagy hangsúlyt fektet a minőségre. A faanyagot kizárólag magyar forrásból, garantáltan visszatelepített erdőségből szerezzük be, a kívánt fanedvességet saját szárítókamráinkkal érjük el. Elégedett vásárlóink között megtalálhatóak bútorgyárak, kereskedők és barkácsolók is. Termékeink nagyobb részét exportáljuk többek között Németországba, Olaszországba, Nagy-Britanniába, Hollandiába, az USA-ba és Ausztráliába is. A keletkezett forgácsból és fűrészporból pedig biofabrikettet gyártunk, mely kiváló fűtőértékű, környezetbarát, tiszta tüzelőanyag. A biofabrikett értékesítése is csepeli telephelyünkön történik.

Használtruha Webáruház

Használtruha Webáruház

Mitől környezettudatos egy használtruha-boltban vásárló? A ruhák-, illetve a ruhák alapanyagainak gyártása nagy mennyiségben, ipari környezetben történik. A gyártás során Földünk energiatartalékait használjuk fel, illetve a gyárakból, valamint a szállítás során a környezetbe (levegőbe, vízbe) jutó káros anyagokkal folyamatosan szennyezzük a Földet. Környezettudatos gondolkodásnak egy része, hogy arra törekszünk, hogy feleslegesen egyre kevesebb energiaforrást használjuk fel, és egyre kevesebb káros anyaggal szennyezzük a Földünket. Amikor új ruhát vásárolunk, arra késztetjük a gyárakat, hogy még többet termeljenek! Természetesen szükség van új ruhákra, de egészen biztos, hogy minden esetben az a helyes választás? Nem! Rengeteg olyan ruhadarab kerül a használtruha-boltokba, amelyeket még senki sem hordott, vagy épp csak annyi ideig, mint amennyi ideig egy új ruhát is 'hordanak' mások a próbafülkékben történő próbálgatások során! Talán az Ön szekrényében is van néhány olyan ruhadarab, amit még sosem hordott - ajándékba kapta, de nem jó a mérete, nem tetszik a színe -, egy ideig őrizgeti, később leselejtezi, pedig sosem hordta, vagy csak egyszer. A fejlett országokban élők tonnaszámra szabadulnak meg a feleslegesen megvásárolt ruháik millióitól! Illetve nem kevés becsődölt ruhabolt készlete - címkés, új árukkal - kerül a használtruha-boltok választékába.

Henn Sándor Hulladékfeldolgozás és Hulladékgazdálkodás

Henn Sándor Hulladékfeldolgozás és Hulladékgazdálkodás

Fő tevékenységünk a fémhulladék kereskedés. Azóta is ezzel foglalkozom, nagy figyelmet fordítok a telep tisztaságára, és a rendre. A természetterhelés csökkentéséért mindent megteszek, ami tőlem telik. Dolgoztam már a nemzeti-park és a közép-dunántúli környezetvédelmi hivatal megbízásából, valamint a balatonszőlősi, és a balatoncsicsói polgármester kérésére is. Balatonkenese - Zánka - Ajka - Zirc határolja be azokat a kis- és középvállalkozásokat, akikkel szerződéseim vannak. A szerződéses feleinkhez kérésre EU szabványos hulladéktárolókat helyezünk ki. A profitra törekszünk, de a környezetvédelem az elsődleges szempontunk. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem keressen fel, akár vállalkozóként, akár magánszemélyként. Telephelyemen haszoneladást nem folytatok, /akár magánszemélytől, akár vállalkozótól beszállított anyag/ a nagybeszállítók felé értékesítjük tovább.

Herz Armatúra Hungária Kft.

Herz Armatúra Hungária Kft.

Világszerte évről évre több millió szelepet gyártunk a Herz márkanév alatt, amelyek számtalan épületben kerülnek beépítésre. A beépítést követően a Herz szelepek karbantartás vagy szerviz igénye nélkül is évekig üzemelnek. Ahol Herz szelepek kerülnek beépítésre lakásokban, irodákban, iskolákban és óvodákban, várakban és kastélyokban kellemes hőmérséklet és fűtési komfort biztosított. Munkatársaink a vállalat 1896-os megalakulása óta ennek a célnak az elérése érdekében dolgoznak. A szelepek gyártása és nemzetközi marketingje kapcsán speciális tudásbázissal és tapasztalattal rendelkezünk, ez az oka, hogy számos nemzetközileg fontos épületben Herz szelepek kerülnek beépítésre. A termékeink ezen épületekben való felhasználása bizonyos tekintetben a Herz számára speciális kihívás, legyen az kulturális jellegű épület, építészeti mestermű, erőmű, kutatóintézet, hangversenyterem, bank, kórház vagy repülőtér. Összefoglaltan áttekinthetők azok a rangos épületek, amelyekben Herz szelepek üzemelnek.

Hirdetés
Hibridautó

Hibridautó

Hibrid rendszernek azt a megoldást nevezzük, melynek során a meghajtáshoz szükséges energiát két vagy több, különböző elven működő erőforrásból nyerik. A gyakorlati megvalósítás során legtöbbször a belsőégésű motor és a villanymotor kombinációja jelenik meg.

Hidrogénnel működő energiacellák a Magyar Telekomnál

Hidrogénnel működő energiacellák a Magyar Telekomnál

A Magyar Energetikai Társaság 2009. március 3-án kihelyezett szakmai fórumot tartott a Magyar Telekomnál. Ennek fő témája a hidrogénnel működő energiacella (PEM cella) működése és annak alternatív energiaforrásként történő alkalmazási lehetőségei voltak.Beszámoltak annak a Magyar Telekom által 2008-ban indított kísérlet eredményéről, amely a mobil hálózati bázisállomások szükségáram-ellátásának hidrogéncellás működtetésére vonatkozott.

Hogyan készült? Az újrahasznosítás

Hogyan készült? Az újrahasznosítás

A videó a Discovey Chanel - Hogyan készült? című sorozatának egy részéből bemutatja be az egyik epizód rövid összefoglalását. A film címe: Az újrahasznosítás. A szelektív hulladékgyűjtés, szortírozás folyamata után láthatjuk a hulladék feldolgozását. A műanyag újrahasznosításának folyamatába kapunk betekintést.

Holnapután

Holnapután

A jelenkor egyik paradoxona, hogy változtatnunk kell az életünkön ahhoz, hogy a dolgok körülöttünk változatlanok maradjanak, vagyis minimum változatlan, de még inkább javuló természeti, gazdasági és társadalmi életkörülményeket tudjunk biztosítani az utánunk következő generációknak. Marketing és kommunikációs tapasztalatom és hátterem révén, ez indított arra 4 éve, hogy tevékenyen részt vegyek a globális felmelegedés és hatásai, illetve a társadalmi felelősségvállalás témában akkoriban induló 'tájékoztatási és meggyőzési hullámban'. 2007. januárban indult rádióműsorunk, ami azóta is fut a radiocafé-n, igaz, idő hiányában már nélkülem. 2008. áprilisában pedig elindult ez a blog, ami az utóbbi félévben időhiány miatt ugyancsak akadozva döcögött el a mai napig. A 3-4 éve még újnak és különlegesnek számító beszélgetések, email-hírek, összefoglaló útmutatók és elemzések mára a többség számára ismert témákat ismételnek. 32 hónap, 220 blogbejegyzés és 164 rádiós beszélgetés után bizony változtatni, újítani kell!

Holofon Zrt.

Holofon Zrt.

Cégünk, a Holofon Zrt. - mint Holofon '95 Kft. - 1995. május 29-én, budapesti székhellyel és tinnyei telephellyel alakult, az iparban és kereskedelemben keletkezett hőre lágyuló műanyag, zömében csomagolási hulladék anyagában történő újrahasznosítása céljából. Az így feldolgozott, újrahasznosított másodnyersanyag kiváló alapanyag a műanyag feldolgozók részére késztermékek előállítására. A társaság alapítói műanyagipari, feldolgozói, forgalmazói ismeretekkel rendelkező szakemberek. Cégünk filozófiája: a közszemlélet megváltoztatása a műanyaghulladékról. A Holofon Zrt. meghatározó piaci részesedésével Magyarország vezető műanyag újrahasznosító vállalata. Éves termelési kapacitásunk 10.000 tonna. A műanyag újrahasznosítás környezetbarát technológiával történik, melynek alapvető folyamata az (esetenkénti utóválogatás), aprítás, darálás, homogenizálás és granulálás. Alapanyagaink, az átvett hulladékok típusainak megfelelően HDPE, LDPE, PP és PS alapanyagok. PET, PVC hulladékok átvételével nem foglalkozunk. A fent említett anyagfajták mellett a környezettudatos szemléletmód erősítése érdekében különböző vizes, üdítős, mosóporos illetve tusfürdős palackokról származó kupakokat is átveszünk.

Hu-Musz-Recycling Kft.

Hu-Musz-Recycling Kft.

Az alapszolgáltatás lényegében szállításszervezés, azaz az intézményben szelektíven gyűjtött hulladék rendszeres elszállítása az épületből. Ez esetben a házon belüli gyűjtési rendszer kialakítása és működtetése a megrendelő feladata. Az alapszolgáltatás részei: általános programajánlat, tanácsadás a szállítókonténerek biztosítása, szállításszervezés (rendszeres konténerürítés) tájékoztatás az eredményekről a megrendelő felé.

Huke Kft.

Huke Kft.

A kommunális és ipari hulladék begyűjtése mellett a hulladékok elhelyezésére a nyilvános hulladékudvarok is rendelkezésre állnak. A lakosság a keletkezett hulladékát leadhatja nyitvatartási időben. Ezt követően szakképzett csapatunk gondoskodik a hulladékok megfelelő szelektálásáról és kezelésérő, így biztosítva a környezet védelmét. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon a legnagyobb hulladék hasznosítók közé tartozunk és a legmodernebb technológiájú hasznosító üzem a miénk. A magas minőget ez a technológia biztosítja. Sárváron 2008 óta működik a PET hasznosító üzem . Ebben az üzemben a PET palackokból mosott PET darálékot állítunk elő A darálékot alapanyagként lehet újra használni például a fóliagyártásban, textilszál készítéséhez. Zalaegerszegen 2010 eleje óta működik az üveg hulladék hasznosító üzem. Ez a berendezés különválasztja a víztiszta, a vegyes és a barna üvegcserepeket. Az üveg darálékot az üveg palackgyártásban használják fel újra, ezzel jelentős nyersanyag- és energiaköltséget megtakarítva.

Hulladékfeldolgozó üzem épül Karcagon

Hulladékfeldolgozó üzem épül Karcagon

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a luxemburgi többségi tulajdonban lévő SDK Hungarn Kft. beruházását, melynek köszönhetően új, elektronikai hulladékok szétszerelésére és újrahasznosítására szakosodott üzem épül Karcagon. A Karcagi Ipari Parkban, 5 hektáros területen felépülő új üzemben elektromos és elektronikus háztartási hulladékok, hűtőgépek integrált feldolgozására nyílik lehetőség a legkorszerűbb feltételek és a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartása mellett. A létesítmény 150 embernek teremt munkalehetőséget a városban.

Tuti menü