Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Hulladékhasznosító - Komposztálás [7. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Hulladékhasznosító - Komposztálás [7. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Hulladékhasznosító szervezetek

Hulladékhasznosító szervezetek

A hulladékhasznosítást koordináló cégeket a csomagolási környezetvédelmi termékdíj fizetésére kötelezett gazdálkodók környezetvédelmi irányelvekben és jogszabályban rögzített visszagyűjtési kötelezettségének teljesítésére hozták létre. A vonatkozó jogszabályok szerint a csomagolási hulladék kezelésének korábban államra háruló költségei áthárulnak a magánszektorra, és a vonatkozó rendelet átruházza a begyűjtés, a szétválogatás, és újrahasznosítás költségeit a gyártó cégekre. A koordináló szervezetek környezetvédelmi licencdíj fejében átvállalják a termékdíj fizetésre kötelezett vállalatok meghatározott feladatait, amelyek ezáltal mentesülnek a termékdíj fizetési kötelezettség alól. A licencdíj jelenleg a termékdíjnak megközelítőleg fele. Koordináló szervezethez történő csatlakozás esetén a csomagolási hulladék kibocsátásához kapcsolódó adók kb. 50% százalékkal csökkenthetők.

Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete

Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete

A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete (HOE) a hulladékgazdálkodás és -hasznosítás területén dolgozó vagy azt támogató gazdasági társaságok, vállalkozók, szervezetek és szakemberek önkéntes társulásán alapuló, jogi személyiséggel rendelkező, országos jellegű tudományos tanácsadó, kereskedelemszervező és érdekképviseleti nonprofit közhasznú szervezet. A szervezet 1991-ben alakult Másodnyersanyag Hasznosítók Országos Egyesülete (MOE) néven, és 1995-től viseli a Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete nevet. Az egyesület jelenleg 54 tagvállalatot - köztük található a hazai hulladék-nagykereskedelmi vállalatok döntő többsége - számlál az ország minden részéről, tagjai a vas- és nemvasfém-, a papír-, a műanyag-, a gumi- és az üveghulladékok begyűjtésével, előkezelésével, hasznosításával és a hasznosítható hulladékok kereskedelmével foglalkozó vállalatok. Tagvállalataink a hasznosítható hulladékok feldolgozásában és kereskedelmében országosan legalább 80%-os piaci részesedéssel rendelkeznek.

Humusz Szövetség

Humusz Szövetség

Az eredetileg öt magyar környezetvédő szervezet által 1995-ben alapított Humusz Szövetség (régebbi nevén: Hulladék Munkaszövetség) éppen azért dolgozik, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek őrült beruházást, csak a megfelelő gondolkodást: apró trükkökkel, mindennapi ötletekkel szolgálunk kicsiknek és nagyoknak, sok-sok segédanyaggal az oktatóknak, átfogó, reális javaslatokkal a döntéshozóknak. Legfőképpen pedig gyűjtjük és megosztjuk a jó gyakorlatokat a hulladékmegelőzésre, azaz a környezettudatos fogyasztásra és termelésre. Szeretnénk megmutatni, hogy a pénz nem minden mondás nem csak egy üres frázis: van olyan létforma, ahol nem a pénz szerepel az első helyen, mégis elégedettek az alternatív utakat választók. Nem kevés figyelmet fordítunk arra, hogy az általunk javasolt megoldásokkal megpróbáljuk újraéleszteni a kis, helyi közösségeket, a tárgyak helyett ismét egymás felé fordítani az embereket, és közös élményeken keresztül helyreállítani a bizalmat. Mert hisszük, hogy együtt boldogabb, könnyebb és ésszerűbb.

HWD Recycling Kft.

HWD Recycling Kft.

A HWD Recycling Kft. azzal a céllal alakult, hogy a lakosságtól és közületektől egyaránt begyűjtse, és a környezetvédelmi normáknak és követelményeknek megfelelően feldolgozza a rossz, vagy használt elektronikai termékeket. A technikai fejlődés hatására minden cégnél elkövetkezik az az idő, hogy a régi, vagy működésképtelen elektronikai berendezéseket le kell cserélni. Ebben szeretnénk az Önök partnerei lenni. Ügyfeleink között éppúgy megtalálhatóak a mikrovállalkozások és magánszemélyek, mint az önkormányzatok vagy iskolák, hiszen mindenkinek van egy jó ajánlatunk. Fő profilunk a hűtőberendezések, klímák és ipari hűtőgépek szakszerű bontása és feldolgozása, azonban partnereink maximális kiszolgálása érdekében szolgáltatásainkat folyamatosan bővítjük. Jelenleg az alábbi szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére: Hűtő- és klímaberendezések teljes körű megsemmisítése Ipari hűtőberendezések feldolgozása Egyéb elektronikai hulladékok teljes körű kezelése Gyártósorok, raktárrendszerek bontása és teljes körű kezelése Környezetvédelmi szaktanácsadás Telephelyünket úgy alakítottuk ki, hogy nagyobb teherautókat is fogadni tudjunk. Raktárainkban külső hatásoktól mentesen tároljuk a hulladékot, a későbbi feldolgozásig.

Így varázsolnak kék energiát a hollandok

Így varázsolnak kék energiát a hollandok

Mindegy, hogy delta- vagy tölcsértorkolat, a folyó és a tenger találkozása mindig különleges hely. Mint tudjuk, a pocsolyás víz (sás, káka lakják, meg minden egyéb, amit a költő elképzelni sem mer) édes, a tengervíz pedig sós, és ez nemcsak a ritka fajokra vadászó halbiológusokat hozza izgalomba, de a mérnököket is. Amikor ugyanis az édes víz a sóssal találkozik, varázsütésre létrejön közöttük a kémia, és ha némi csúcstechnológia is kéznél van, az aktusból akár villamos áram is fejleszthető. Ezt hívják ozmotikus kék energiának, ami a jövő egyik legígéretesebb megújuló energiaforrása lehet.

Indul a hazai napelemes tetőcserép gyártása

Indul a hazai napelemes tetőcserép gyártása

A Géniusz Európa nagydíjjal jutalmazott termék szabadalmát és a gyártási technológiát a feltaláló 180 országban védette le. Az energiatermelésre szolgáló cserép hazai forgalmazása után Ausztráliában és az Egyesült Államokban is gyártják majd a terméket, amely a feltaláló szerint öt éven belül piacvezetővé válik az építőiparban. A találmány bármely tetőcseréprendszerhez alkalmazható, és a meglévő tetőt sem kell átépíteni - mondta a Kossuth Rádiónak a feltaláló. Tóth Miklós szerint a bekerülési ár nagyságrendileg megegyezik a hagyományos napelemes rendszerekével - 5-6 ezer forintnál kezdődik, és több millió forint is lehet -, ugyanakkor a megtérülési idő 40-50 százalékkal rövidebb lehet. A cserép olyan alapanyagokból készült, amelyek bírják a szélsőséges időjárási körülményeket, azaz mínusz 70 foktól plusz 130 fokig alkalmazható - folytatta.

INNTEK Nonprofit Kft. - Információk a megújuló energiaforrásokról

INNTEK Nonprofit Kft. - Információk a megújuló energiaforrásokról

Üdvözöljük Energia Portálunkon, melyet a megújuló energiaforrások szélesebb körben való megismerése céljából hoztunk létre. Weboldalunkon az alábbi témakörök böngészésre nyílik lehetőség: létező energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák közérthető bemutatása energia audit házilag, energia kalkulátort beépítése, ami szemlélteti, hogy nyílászáró cserével, falszigeteléssel, néhány fajta fűtési és világítási rendszer alkalmazásával milyen megtakarítást lehet elérni termokamera használati területei hatósági oldal, szabályozási háttér bemutatása energetikai sárga oldalak link gyűjtemény

Inter-Metal Recycling Kft.

Inter-Metal Recycling Kft.

Az elektronikai és számítástechnikai eszközök gyors avulása miatt egyre növekszik azoknak a berendezéseknek és alkatrészeknek a mennyisége, melyek tulajdonosaik számára értéktelenné válnak. Ha ezek az eszközök a kukába kerülnek, akkor a kommunális hulladékkal megegyező utat járnak be, és a bennük található veszélyes anyagok a csapadékvíz hatására kimosódnak vagy égetés során a levegőbe jutnak. Mi tehát a teendő ezekkel a hulladékokkal? Weboldalunk az elektronikai hulladékok kezelésében kíván segíteni.

Inter-Metalex Kft.

Inter-Metalex Kft.

Melléktermék és Hulladék Egyesülést, ismertebb nevén a MÉH telepeket 1950-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a nyersanyagban amúgy is szegény országban nagyobb támogatást kapjon a hulladék újrahasznosítás. Erre nagy szükség volt, hogy az utópiát el lehessen érni miszerint Magyarország a vas és acél országává váljon. A MÉH telep kampányszlogenje sokak számára ismerősen csenghet: gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded!. 1993-ban a létrehozott közel 200 MÉH telepet privatizálták, illetve a rendszerváltással egyidejűleg megjelentek Magyarországon a privát hulladékhasznosító vállalkozások is. Ekkor jelenik meg az Inter-Metal méh telep a piacon. Célunk, hogy ügyfeleink és feldolgozópartnereink segítségével növeljük a hulladékokból kinyerhető és újrafeldolgozható alapanyagok mennyiségét, hozzájárulva ezzel a természeti erőforrásokkal való ésszerű gazdálkodáshoz. Célunk továbbá, hogy tevékenységünkkel megakadályozzuk a káros anyagok környezetbe kerülését az emberi egészség megóvása és a természeti környezet épsége érdekében.

Hirdetés
Inter-Tram Kft.

Inter-Tram Kft.

Az Inter-Tram Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (4700 Mátészalka, Kinizsi út 2) 1991. október 14-én jegyezte be a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Cégbíróság 15-09-061436 cégjegyzékszámon. cég tevékenységei között szerepel többek között nyers olaj gyártása, szerves vegyi anyag gyártása, máshova nem sorolt egyéb vegyi termék gyártása, szállítmányozás, raktározás, rakománykezelés. Az Inter-Tram Kft megalakulásakor mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozott nagyecsedi telephelyén, a mátészalkai telepén pedig vámudvart működtetett ahol a Vám- és Pénzügyőrség szolgálati helyett tartott fent. A cég fejlődésének egy fontos állomása volt, amikor is megvásárolta a mátészalkai régi Zöldért telepet. Ide költözött a Vámudvar, és a telep jó adottságai újabb lendületet adtak cégünknek. A telep elhelyezkedése és infrastruktúrái, mint iparvágány és tárolókapacitás kihasználásra kerültek és egyre komplexebb szolgáltatást tudtunk nyújtani ügyfeleinknek. Közben csatlakoztunk az EU-hoz és a vám tevékenységet megszüntettük. A biodízel üzemet is ezen a telepen valósítottuk meg, a már említett kitűnő adottságok miatt. Első lépésben a présüzem megépítésér került sor, aztán 2006-ban az észterező részt adtuk át, ami mondhatjuk egyedülálló Magyarországon.

Italos Karton Egyesülés

Italos Karton Egyesülés

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében. Az újrahasznosított kartonokból sokfajta hasznos termék készíthető: például: csomagolópapír, toalett papír, konyhai törlőkendő, tojástartó doboz, irodai termékek, üzenő táblák, vagy éppen ipari használatra készülő kábeldobok Az italos kartonokból megmaradt műanyag és alumínium újrahasznosított energiaforrásként kerül felhasználásra.

Jagaber Kft. - Beruházó és Mérnök Iroda

Jagaber Kft. - Beruházó és Mérnök Iroda

A JAGABER Kft 2002. évben alakult. Jelenlegi fő tevékenységi köre az energetikai beruházások bonyolítása, előkészítése, tanácsadása, tervezése, kivitelezése, a mérnöki munka. A Kft. tudatosan törekszik a megújuló energiák hasznosításának megismertetésére és alkalmazására, környezetünk védelmére. A Kft. meghatározó tagja, egyben egyik vezetője és tulajdonosa Jagasics János.

Kaposvári Egyetem

Kaposvári Egyetem

A hulladékgazdálkodási szakirányon végzett környezetvédelmi technológus képes a települési önkormányzatok működési területén, a mezőgazdasági nagy- és kisüzemekben, az élelmiszeriparban, a magánvállalkozásokban a környezetgazdálkodással s ezen belül is kiemelten a hulladékgazdálkodással kapcsolatosan felmerült feladatok ellátására, menedzselésére, továbbá alkalmas középszintű irányítói, vezetői tevékenység végzésére.

Károly Róbert Főiskola

Károly Róbert Főiskola

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a mezőgazdasági környezet szabályozott hasznosításával, hatékony védelmével és fejlesztésével kapcsolatos feladatok elvégzésére. Erősségei a szaknak a természet- és tájvédelem, a talajvédelem és rekultiváció, a térinformatika, valamint a hulladékgazdálkodás. Hallgatóink hatékonyan tudják a gyakorlatban érvényesíteni a környezetgazdálkodás elveit, lehetőségük nyílik megismerni környezetszemléletű gazdálkodást. A szakon a klasszikus agrárismeretek mellett a legmodernebb környezetvédelmi technológiákat tanulhatják meg az érdeklődők. Környezetgazdálkodási szakirányon a korszerű, környezetkímélő és fenntartható mezőgazdasági technológiák alkalmazását sajátítják el a szak diákjai. A képzés külön hangsúlyt fektet az agrár-környezetgazdálkodás kistérségi, települési és birtok szintű alapfeladataira.

Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar

Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar

A képzési idő: 4 félév -– csak nappali tagozat A megszerezhető képesítés: hulladékgazdálkodási technológus Elvégzése után képes leszel az iparban, élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban keletkező hulladékokat környezetbarát módon, a fenntartható környezethasználat elveivel összhangban összegyűjteni, kezelni, tárolni és újrahasznosítani. A szakképesítéssel ellátható tevékenységek: - környezetvédelmi technológus - hulladékkezelő technológus - élelmiszeripari környezetvédelmi technológus - környezetvédelmi méréstechnikus - környezetvédelmi szaktechnikus - mezőgazdasági környezetvédő technikus - környezet- és vízgazdálkodási technológus. A szakképzés megfelelő tantárgyait beszámítja: – gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzés, – kertészmérnöki alapképzés, – környezetgazdálkodási agrármérnöki alapképzés. A kar önállóan és több vidéki szakközépiskolával együttműködésben indítja a hulladékgazdálkodási technológus felsőfokú szakképzést.

Klímabest Kft.

Klímabest Kft.

Miért a Klímabest? Mert: jelentős magyar és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezünk szenvedélyünk a megújuló energia témaköre, folyamatosan képezzük magunkat nálunk meg tudja nézni a berendezéseket működés közben, még a vásárlás előtt a szükséges energiatakarékossági pályázatokat felkutatjuk és elkészítjük náluk beszélhet a szerelővel is, aki a helyszínre is kimegy mi értünk a megújuló energiák kiaknázásához, amit energetikai számításokkal támasztunk alá komplett szolgáltatást nyújtunk közvetlenül a gyártókkal állunk kapcsolatban az üzemeltetésben, karbantartásban is járatosak vagyunk A Klímabest Kft. 1991-óta elkötelezett a gépészeti újító megoldások alkalmazásában.

Komposztálás - Hulladékból érték

Komposztálás - Hulladékból érték

A humusz természetes körülmények között automatikusan képződik az erdőkben a lehullott lombból, a szántóföldeken a gyökér és szármaradványokból a réteken és a legelőkön a szerves anyagokból, de magunk is termelhetünk humuszt a kertben keletkezett szerves hulladékokból. Ezt az eljárást komposztálásnak nevezzük.

Tuti menü