Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Komposztálás - Magyar [8. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Komposztálás - Magyar [8. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Komposztálás - Komposztáló Webáruház

Komposztálás - Komposztáló Webáruház

A kerti komposztálás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy személyesen is tegyen valamit bolygónkért, világunk és gyermekeink szebb jövőjéért! Tudta Ön, hogy éves szinten 300 kg hulladékot termel otthonában és ebből kb. 100 kg hulladékot (ahelyett, hogy kidob) komposztálhatna is? Milyen előnyökkel jár a komposztálás? - Kevesebb lesz a szemét és olcsóbb a kezelése (így kevesebb lehet a szemétdíja is, bár ez nemcsak Önön múlik). - A talaj minőségét a komposzttal rendkívüli mértékben javíthatja. - A keletkezett komposztanyag fokozza a talaj aktivitását, a következő biológiai tényezőket pedig javítja: Javul a talaj víz-, hő- és levegőgazdálkodása. A talaj tápanyagtároló képessége növekszik. A komposztokban található hormonhatású anyagok serkentik a növényi növekedést. Nagyobb lesz a növények ellenálló képessége a kórokozókkal és a kártevőkkel szemben. A talajszerkezet stabilitása nő, csökken a porosodás és az erózió veszélye. Tápanyag visszapótlásra, trágyázásra szintén kiválóan alkalmas. Lassú a tápanyag-feltáródás, kicsi a kimosódás veszélye. - Nem kell elégetni a feleslegessé vált ágakat, nyesedékeket, ezzel a levegőt sem szennyezi. - Kevésbé szennyezi környezetét, ésszerű, felelős, környezettudatos magatartást tanúsít! - Aktív részese lehet a szeme előtt lezajló, természetes és önfenntartó körforgásnak.

Komposztálók | okomarket.hu

Komposztálók | okomarket.hu

A családi vállalkozásként működő Kontakt-R Kft. webáruházában kiváló minőségű fém, fa vagy műanyag komposztálókat talál, melyekkel zöldhulladékát újrahasznosíthatja, átalakíthatja kiváló minőségű komposzttá.Így kevesebb lesz a szemét és a keletkezett komposztanyag a talaj aktivitását is fokozza.Legyen szó kerti vagy konyhai komposztálásról, kiváló minőségű komposztálóinkkal az újrahasznosítás stílusosan történhet. A darálás, aprítás elősegíti, felgyorsítja a komposztálás folyamatát is, hiszen fontos, hogy minél kisebb darabok kerüljenek a komposztáló ládába. Keresse darálóinkat is!

Konténeres Sittszállítás Kft.

Konténeres Sittszállítás Kft.

A konténeres sittszállítás tevékenységet 1990 végezzük Budapesten. A kezdetben 2 db konténeres autóval szállítottuk a sittet, és mindösszesen 8 db konténerünk volt. A megbízható és pontos munkavégzésünk következtében, évről-évre konténer rendeléseink száma folyamatosan nőtt, így ügyfélkörünk egyaránt nagy ütemben bővülni kezdett. A konténeres sittszállítást az 1-2 konténeres lakossági rendelésektől kezdve, egészen Magyarország legnagyobb beruházásait kiszolgálva végezzük, mely utóbbiak több 10.000 m³-es megrendeléseket jelentenek. Jelenleg a sittszállítást 10 db konténerszállító teherautóval dolgozunk és több mint 250 db konténerrel rendelkezünk. A konténeres sittszállítás kellő precizitást és szakértelmet igénylő feladat. Budapest összes kerületébe szállítunk konténert, sőt kapacitásunk bővülésével már a környező településeken - így Budaörs, Vecsés, Kistarcsa, Csömör, Fót - is biztosítunk konténeres sittszállítás szolgáltatást. Szakképzett konténeres sittszállító szakembereink, illetve korszerű Man, Ifa és Mercedes típusú tehergépkocsikkal, a konténerek megrendelésétől számított néhány órán belül, de a legtöbb esetben 24 óra alatt már ki tudjuk szállítani az igényelt konténereket. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy mindig megfelelő tartalékkapacitás álljon rendelkezésünkre.

Költségkímélő ülőkék

Költségkímélő ülőkék

A legtöbb bútortervező a technikai újítást, a modern anyagok használatát kutatja, ám vannak az újrahasznosítás elvét követő designerek, akik egy őrült ötlettől vezérelve háztartási hulladékból alkotnak használati tárgyakat.

Környezetbarát technológiák - zöld szabadalmak

Környezetbarát technológiák - zöld szabadalmak

A globális felmelegedés korunk egyik legnagyobb világméretű problémája. Jóllehet ma még nem dönthető el egyértelműen, hogy az óceánok és a felszínközeli levegő átlaghőmérsékletének növekedéséért milyen mértékben felelős maga az emberiség, illetve bolygónk hosszú távú klíma­vál­tozási folyamatai, az azonban tény, hogy a technikai fejlődés és az azzal szorosan összefüggő, fokozódó energiafelhasználás a természeti folyamatokra is jelentős, többnyire káros hatással van.

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

A Szövetség szakmai érdekképviselet, közhasznú szervezet. A szakmai érdekképviseletet a környezet érdekeit szem előtt tartva végezzük. A Szövetség 1992 decemberében alakult. A szervezet tagsága: környezetvédelmi szolgáltató cégek, tervező-szakértő cégek, e területen kutatási-fejlesztési tevékenységet végzők, vízellátás-csatornaszolgáltatásban, hulladékkezelésben, hulladékhasznosításban, levegőtisztaság-védelemben, zaj és rezgésvédelemben, kármentesítésben stb. tevékenykedő cégek, beleértve e tevékenységekhez szükséges eszközök gyártóit és forgalmazóit is. Ma 270 közel tagcégünk van, a környezetvédelmi ipar szereplői. Társult tagjaink egyetemek, kutatóintézetek. Pártoló tagjaink a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot kiemelten kezelő nagyvállalatok.

Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány

Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány

Az emberi életforma a XX. század második felében alapvetően alakult át. A kényelmesebb életmód, a jóléti társadalom azonban számos olyan kérdéskört is felvetett, melyeket korábban elképzelni sem lehetett. Ezek közé tartozik a hulladéktermelés gigászi növekedése. A jelenség elsősorban attól vált kritikussá, hogy a korábbi méretű falusi gazdaságokkal ellentétben a városok nem tudnak mit kezdeni a saját maguk által termelt szennyel és szeméttel, az mérgezi a környezetet. A helyzetet súlyosbította, hogy óriási mennyiségben megjelentek az egészségre ártalmas veszélyes hulladékok. Az elmúlt évtized hihetetlen elektronikai és informatikai fejlődése elképesztő mennyiségben termeli az e-hulladékot.

KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 1995 októberében alakult Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület néven, az INEM magyar tagjaként. Az egyesület 2007 óta a CSR Europe és a Global Footprint Network magyarországi tagja, a GRI partnerszervezete. Főtitkára Tóth Gergely, elnöke dr. Kerekes Sándor. Az egyesület operatív munkáját tíz fõs titkárság segíti. A KÖVET nem nyereségorientált, a kormányzattól és érdekcsoportoktól függetlenül működő közhasznú szervezet. Szolgáltatásokat nyújt és gyakorlati programokat szervez a felelős vállalatirányítás területén, kiemelten a környezetre kisebb terheket rovó vállalati működés elterjesztése érdekében. A KÖVET pártpolitikai vitákban nem foglal állást, tagjai nem 'CSR vagy zöld mintavállalatok', de felelősséget érző cégek, akik működésüket is ezen szempontok szerint alakítják, alkalmazzák és terjesztik a CSR és a környezettudatos vállaltirányítás eszközeit és módszereit.

Közép-magyarországi Zöld Kör

Közép-magyarországi Zöld Kör

Közép-magyarországi Zöld Kör (KMZK) A szervezetet fiatal önkéntesek alapították 2006-ban. Az egyesület célja a természetközeli életmódminták népszerűsítése, a környezettel harmóniában élő, fenntartható módon fejlődő és működő társadalom kialakítása országszerte. A társaság életében a lakosság szemléletformálása igen változatos: akciónapok, fesztivál-részvétel, kiállítások, pályázatok, civil és önkormányzati együttműködés és általános környezeti nevelés az embert és környezetét érintő problémákról. Tőlünk és velünk tanulhatsz az éghajlatvédelemről, a megújuló energiáról, az energia önrendelkezésről, az élelmiszer-biztonságról és ha hiszed, ha nem, arról hogy mit tehetsz te magad Földünkért. Szakértőink előadásokat, beszélgetéseket tartanak iskolákban, fesztiválokon, saját rendezvényeken, nemzetközi civil szervezetekkel együttműködésben konferenciákon és akciókon juttatják el környezetvédelmi üzeneteinket. A munkában egyre növekvő önkéntes bázisunk is aktívan részt vesz.

Hirdetés
Kreatív Központ

Kreatív Központ

Készítenél valami kreatívat, de nincs ötleted? Jó helyen jársz! A Kreatív Központban több, mint 1 000 ötlet közül válogathatsz. Olvasd cikkeinket, vagy böngészd a rengeteg ötletet, amiket olvasóink küldtek be. Egy alkalomra szeretnél készíteni valami szépet? Esetleg ki szeretnél próbálni egy új kreatív hobby technikát? Használd ötlet keresőnket! Alapanyagokat keresel ötleted megvalósításához? Nézz körül webáruházunkban, ahol nagy választékban találsz kreatív hobby alapanyagokat.

KRISTÁLY-99 Kft.

KRISTÁLY-99 Kft.

A KRISTÁLY-99 Kft. 1994-ben alakult, azzal a céllal, hogy a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújtson környezetvédelmi szolgáltatásokat. A tevékenységi köreink az alábbiak: veszélyes-, és nem veszélyes hulladékkezelés, azaz hulladékok szállítása és hasznosítása vagy ártalmatlanítása, környezetvédelmi szakértés, szaktanácsadás, környezetvédelmi kárfelmérés, kárelhárítás, környezetvédelmi beruházások tervezése, engedélyezése, kivitelezése, éghető anyagok és olvadékok tartályainak tisztítása és vizsgálata. Olyan szolgáltatásokat nyújtunk, melyek által a jogi szabályozásoknak maradéktalanul eleget tesznek a partnereink azáltal, hogy a kötelezettségeiket, feladataikat magas szakmai színvonalon és az elérhető legjobb technológiák, technikák alkalmazásával végezzük el. Hulladék átvételi, kezelési és szállítási szolgáltató tevékenységeink során az ország különböző pontjain működő termelőknél keletkező veszélyes és nem veszélyes hulladékokat saját engedélyeink alapján, illetve alvállalkozóink közreműködésével átvesszük, elszállítjuk, és engedélyezett módon kezeljük (hasznosítás vagy ártalmatlanítás). A KRISTÁLY-99 Kft. 1995. év óta végez veszélyes és nem veszélyes hulladékszállítást.

KukaBúvár

KukaBúvár

Létezik egy igen különleges, általában gazdasszonyok által gyakorolt háztáji erdőgazdálkodási mód: a flakonerdő telepítés. Helye általában a fürdőszobai szekrény. A telepített egyedek jellemzője, hogy többnyire műanyagból készülnek, tetszetős külsővel rendelkeznek, kellemes illatúak, ugyanakkor többségük az egészségre és a talajra, a talajvizekre veszélyes, biológiailag nem lebomló anyagot tartalmaz. Hogyan úszhatjuk meg nélkülük a tavaszi nagytakarítást? Íme néhány praktikus és olcsón megvalósítható ötlet!

Lachris Kft.

Lachris Kft.

Egy új irodai és másolópapírt szeretnék bemutatni önnek. A Scheidersöhne cég Recyonomic papírja, mely 100%-ban használt papírból készült, garantált futási tulajdonságokkal rendelkező, újrahasznosított papír. Korunk információáramlásra épült társadalma hihetetlen mennyiségű papírt használ fel, de nem szabadna megfeledkezni arról, hogy papírtermékeink többsége oxigént adó fából, növényi rostokból készül. A Föld erdősűrűségéről készült legújabb műholdas felmérések világosan bebizonyították, hogy a legtöbb ország jóval kevesebb érintetlenül hagyott fás területtel rendelkezik, mint ahogy azt a helyi hatóságok gondolják. Kanada például néhány évvel ezelőtt 45%-os erdősűrűségről tudott, ezzel szemben a műholdkép 37%-ot mutatott. Ezzel szemben az újrapapír a hagyományoshoz képest sokkal kevésbé terheli a környezetet. Papírhulladékból készül, tehát nem kell hozzá fákat kivágni, gyártásához nem kell cellulózt előállítani, így elmarad a súlyos környezetkárosítással járó klóros fehérítés, magához a gyártáshoz pedig fele annyi energiára, tized annyi friss vízre van szükség és mindössze 2-6 százaléknyi szennyvíztermelést okoz. Ezen kívül minden tonnája 10-17 öreg fát kímél meg a kivágástól (ennyi fa fotoszintézissel évente 112 kg széndioxidot képes megkötni). Az újrapapír általában nem hófehér, hanem kissé barnás vagy szürkés árnyalatú.

Loacker Hulladékhasznosító Kft.

Loacker Hulladékhasznosító Kft.

A Loacker csoport 1993 óta aktív Magyarországon, cégünk 100%-ban az osztrák Loacker Recycling GmbH tulajdona. Jelenleg három telephelyünk van Magyarországon (2 Budapesten, 1 Kiskorpádon). Cégünk tevékenységének súlypontja a különböző gyártási cégeknél végzett teljeskörű hulladékgazdálkodás. A 'Loacker csoport'-ot alkotó anyacég és testvérvállalatai sok évtizedes EU tapasztalatokkal rendelkező, elismert nemzetközi céghálózat. Bármilyen hulladéktípusra vonatkozó kérdésre, problémára választ, illetve megoldást javasolunk. Nagy kihívásnak tekintjük a környezetbarát ipari feldolgozásokban illetve hulladékgazdálkodásban nemzetközi szinten való részvételt; mindehhez együttműködésre van szükség a partnercégekkel. A gyártó cégek kiszolgálásában nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő technikai eszközökre pl. konténerek, prések, ládák, feldolgozó gépek, stb. beszerzésére. Speciális önrakodó, konténeres szállítóparkunk 7, 10, 15, 30, 40 m3-es konténerrel felszerelve, ma Magyarországon a legnagyobb. A szállítás mellett kiemelt fontosságú a gyors és precíz ügyintézés, a korrekt és hivatalos mérlegelés. A hulladék kezelésének nyilvántartása az EU szabványokhoz igazodik, jól átlátható és folyamatosan korszerűsített rendszer.

LTV Trans Környezetvédelmi Szolgáltató Zrt.

LTV Trans Környezetvédelmi Szolgáltató Zrt.

Az LTV Trans Környezetvédelmi Szolgáltató Zrt. magyar tulajdonban lévő, 1996-ban magánszemélyek által alapított vállalkozás. A cég profiljába környezetvédelemmel kapcsolatos szolgáltatások - állati eredetű és élelmiszer-hulladékok, veszélyes hulladékok szállítása, ártalmatlanításának szervezése, lebonyolítása, ipari és közüzemi csatornarendszerek tisztítása, zsírfogó, olajfogó, valamint szennyvízátemelő berendezések tisztítása, karbantartása, környezetvédelmi bevallások készítése - tartoznak. Az LTV Trans Zrt. 15 éves tapasztalattal, országszerte, kedvező árakon, ISO 9001, ISO 14001 DEKRA minősítéssel végzi a fent említett szolgáltatásait. Cégünk a Hauraton olajfogó, olajleválasztó, szénhidrogén leválasztó műtárgyak, illetve zsírleválasztó, zsírfogó berendezések hivatalos szervize, karbantartója. Tevékenységünk körébe tartozik ezen felül a Magyarországon még újdonságnak számító állati hulladék hűtő-tároló berendezések (KFK/1, KFK/2) forgalmazása, zsírfogók, zsírleválasztók, olajfogók, olajleválasztók, szénhidrogén leválasztók és iszapfogók, iszapleválasztók forgalmazása, ellenőrzése, tisztítása, javítása, karbantartása, tartálykocsival szippantható folyékony veszélyes hulladék és iszapszerű veszélyes anyagok elszállítása, valamint hulladékbevallások készítése, akkreditált mérések és vízjogi üzemeltetési engedélyezési eljárások lebonyolítása.

Ma & Holnap Online

Ma & Holnap Online

A www.maesholnap.hu sokoldalú internetes szolgáltatás, amely területfejlesztésről és környezetvédelemről szóló tartalmi anyagokat, linkeket és más információkat nyújt. A www.maesholnap.hu honalapon található rovatok írott anyagai a szerkesztőség tagjainak véleményét képezik, kivéve a fórumokon és a levelezőlistákon megfogalmazott olvasói és felhasználói reagálásokat!

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

Szövetségünk célja az ingyenes és demokratikus, mindenki számára korlátlanul rendelkezésre álló energia, a napenergia hasznosításának népszerűsítése, széleskörű elterjesztése! A szövetség tagjai részére jelenleg nyújtott szolgáltatások: Megjelenési lehetőség a szövetség hírportálján és a kiadványokban Hírek, szakmai cikkek események, publikációk megjelentetése Hirdetési lehetőség a szövetség hírportálján Tagdíj mértékéig díjtalanul, felette kedvezményesen Látogatottsági statisztikát mellékelek Média ajánlat: http://www.mnnsz.hu/media-ajanlat/ Megj elenési lehetőség a Szolár7 internetes folyóiratban Támogatóként és hirdetéssel tagdíj mértékéig díjtalanul, felette kedvezményesen Szakmai cikkekkel, hírekkel Heti rendszerességgel küldjük ki feliratkozott olvasóink részére az aktuális szolár piaci híreket, információkat. Feliratkozott olvasók száma: 2634 fő folyamatosan növekszik Ingyenes jogtanácsadás a szövetség minden tagja automatikusan megkapja a beérkezett szolár rendszer ajánlat kéréseket Árajánlatkérő modul Kedvezményes megjelenési lehetőségek az egyes kiállításokon, konferenciákon, rendezvényeken

Tuti menü