Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Magyarországi - Multiszint [9. oldal]
részletek »

Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás képes leírás: Magyarországi - Multiszint [9. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 262 db
Magyarországi Föld Egyesület

Magyarországi Föld Egyesület

A Föld Szervezet teljes mértékben támogatja az újrahasznosítást, ami a környezet megóvásának és javításának nagyon egyszerű és nagyon hatékony módja. Minden területi szervezetünk és tagunk részt vesz az újrahasznosításban és mindenki mást is bátorít arra, hogy tegyen így. Az újrahasznosítás egy nagyszerű elképzelés, mely megakadályozza, hogy több millió tonnányi szemét szennyezze a Földet. A szemét nem olyan dolog, amire a legtöbb ember naponta szívesen gondol, de mindennapi környezeti következményekkel jár annak a 4,6 millió tonna hulladéknak a kezelése, amely egy év alatt Magyarországon keletkezik. Nos, ahelyett, hogy a műanyagokat, az üveget és a fémet egy szemetesbe dobnád, egyszerűen a speciális megkülönböztető jelű szelektív hulladékgyűjtő tartályokba rakva őket, ezek újrahasznosításra kerülnek, mint új termékek. Például minden kartont bezúznak és új kartondobozokat készítenek belőlük. Minden műanyag beolvasztásra kerül és új termékek készülnek ezekből. Gondold végig, hogy egy ilyen kicsi és egyszerű akció mennyire hasznos bolygónk számára, különösen, amikor milliónyi ember együtt teszi ezt. Ma az újrahasznosítás könnyebb, mint valaha. A gyártók könnyen azonosítható újrahasznosítási jelekkel látják el termékeiket.

Malagrow Kft.

Malagrow Kft.

A Malagrow Kft. a Strautmann Umwelttechnik GmbH kizárólagos magyarországi forgalmazója: Cégünk a kiválasztott termékekre kipróbálási lehetőségeket és egyedi pénzügyi megoldásokat kínál. A lehetséges partnereknél helyszíni felmérés alapján a számukra legoptimálisabb hulladékkezelési megoldásokat javasoljuk, melyek nem csak a hulladék kezelésére terjednek ki, hanem a költséghatékony összegyűjtési- és elszállítási lehetőségeket is számba veszik: 'Hulladékból érték szolgáltatás'. Cégünk a teljesebb hulladékkezelés érdekében más hatékony hulladékkezelési eszközöket is kínál, mint pl. a Knapzak fólia és műanyag gyűjtő rendszer. Ezen kívül a bálázáshoz szükséges eszközöket, bálázószalagokat és huzalokat is kedvező áron kínálunk. Legfontosabb célunk a hosszú távú piaci jelenlét, így a vásárlás utáni szolgáltatásaink körét is jelentősen bővítettük és tökéletesítettük. Saját szervizes szakembereink speciális képzés után látják el a karbantartási feladatokat.

Maltha Hungary Üvegújrahasznosító Kft.

Maltha Hungary Üvegújrahasznosító Kft.

Cégünk a Maltha Hungary Üvegújrahasznosító Kft. 1988. júliusában alakult, akkor még gazdasági munkaközösség formájában, Humán-Szerviz Kisszövetkezet néven. 1992-ig ergonómiai és környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtott. A hulladékgyűjtést, válogatást és kezelést 1992-ben kezdtük meg, és azóta ezekre a tevékenységekre váltottunk. 2008. nyarán cégünk csatlakozott a Maltha International cégcsoporthoz. A Maltha Groep BV Európa egyik legmeghatározóbb üveggyüjtő és kezelő vállalata. 5 országban, összesen 8 telephelyen évente kb. 1.500.000 tonna üveget válogatunk és tisztítunk meg. Legfőbb célunk, hogy az üveghulladékok -megfelelő kezelést követően- az üvegiparban hasznosulhassanak, megkímélve környezetünket. Fő profilunk a különböző hulladéküveg-féleségek összegyűjtése az ország egész területéről, valamint a hulladékok válogatása, tisztítása. A környezetvédelmi jogszabályokat betartva végezzük tevékenységünket, a szükséges hulladékkezelési engedéllyel rendelkezünk.

Mas-Plast Kft.

Mas-Plast Kft.

Cégünk fő profilja a hulladékfeldolgozás és különféle műanyagipari alapanyagok előállítása. Fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, a gyártóipari környezetszennyezés visszaszorítását, ezért az újrahasznosítható műanyagok feldolgozásával igyekszünk csökkenteni ennek mértékét. Tevékenységi körünkbe tartozik: műanyag hulladékok begyűjtése műanyag-feldolgozás különféle technológiai módszerekkel agglomerátum, regranulátum, darálék előállítás

MASTERPLAST Gyártó és Kereskedelmi Kft.

MASTERPLAST Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Szűrő vagy védő-elválasztó rétegként egyaránt használható. Mélyépítési munkáknál filterként használják, megakadályozva azt, hogy a durva kavics vagy zúzalékrétegbe a csapadék vagy a talajvíz által szállított finom talajszemcsék bemosódjanak. Használatával csökkenthető a szivárgókavics mennyisége, növelhető a drén hatásfoka és élettartama. Magasépítésben a vízszintes vízszigeteléseknél bitumenes lemezek betonozás előtti mechanikai védelmét oldja meg vagy az oldószervándorlás miatt össze nem illeszthető építőanyagok (pl. polisztirol hőszigetelés és PVC vízszigetelő lemez) elválasztását biztosítja. Épület körüli terheletlen filterként, illetve védő-elválasztó rétegként javasoljuk alkalmazását, míg a nagyobb terheléssel számoló útépítéseknél a 200 és a 300 g/m2 súlyú geotextília használatos. Anyaga: Tű nemezelt, nem szőtt, gyökérálló filcszerű szűrőréteg. Sűrű szálszerkezete révén hatékonyan felfogja a talajban lévő finom talajszemcséket, miközben a vizet átengedi. Anyagánál fogva gyökérálló és korhadásmentes, felülete hőkezelt, ezért mechanikai tulajdonságai jobbak, mint a hagyományos eljárással készülő geotextíliáknak.

Még egy esélyt a műanyaghulladékoknak! (blog)

Még egy esélyt a műanyaghulladékoknak! (blog)

Adj még egy esélyt a műanyagoknak, hogy a hulladékból ismét hasznos tárgyak lehessenek!? A kb. hetente frissülő blog a műanyaghulladékok újrahasznosítását járja körül. A szerző a Budapesti Műszaki Egyetem kutatója, s a laboratóriumban folyó kísérleteket mutatja be közérthető formában. A fő témák: szelektív gyűjtés, műanyag palackok, valamint autóipari és elektronikai hulladékok újrahasznosítása extrudálással és fröccsöntéssel. A cél a műanyaghulladékból értékes, az ipar számára is hasznosítható termékek fejlesztése, s az ehhez vezető rögös út bemutatása.

Megéri öko házat építeni?

Megéri öko házat építeni?

Bár egyre többen kampányolnak a zöld-építészet mellett, sokan mégis a hagyományos házakat szeretik. Miért kételkednek sokan a környezetkímélő házakban? A Holdsworth házaspár az úgynevezett 'zéró széndioxid' házat terveztetett, amelynek - ahogyan a neve is jelzi-, a C02 kibocsátása egyenlő a nullával.

Megújuló energiaforrások az Atesys-től!

Megújuló energiaforrások az Atesys-től!

Rugalmasabb és környezetbarát fűtési rendszert keres, melynek révén akár 90%-ot spórolhat a fűtésszámláján? Mi tudjuk a megoldást: a geotermikus energia hasznosításán alapuló hőszivattyúk nemcsak fűtésre, de hűtésre és a víz melegítésére is alkalmasak. Olyan befektetést jelentenek, melyek növelik a ház értékét, és hosszú távon jelentősen csökkentik az Ön rezsiköltségeit. Ha pályázati forrásból finanszírozná hőszivattyúját vagy más, megújuló energiát felhasználó fűtési berendezését, segítünk a pályázásban is!

Megújuló energiák

Megújuló energiák

Az elmúlt évtizedekben egyre világosabban körvonalazódott ki, hogy az emberiség környezetszennyező és energia pazarló életvitele hosszú távon a természeti erőforrások kimerüléséhez, ökológiai katasztrófához vezethet. A fenyegetõ globális problémák - túlnépesedés, a légköri szén-dioxid szint növekedése, az ózon réteg vékonyodása - kezelésre várnak, amelyet csak nemzetközi összefogással lehet megoldani. Több nemzetközi megállapodás - mint például a Rio de Janeiroban 1992-ben aláírt egyezmény, ahol általános elveket fogalmaztak meg az erõforrások hasznosításáról, a környezet védelmérõl, a fenntartható fejlõdésrõl és az egyes országok együttmûködésének alapelveirõl - ezen problémák enyhítésére irányul.

Hirdetés
Megújuló Fűtés

Megújuló Fűtés

A Megújuló Fűtés elkötelezett a zöld energiák népszerűsítése és terjesztése iránt. Naponta frissülő újdonságokkal, technológiai információkkal, hírekkel és érdekességekkel szolgáljuk az Ön tájékozódását a témakörben. Számunka a megújuló energiák nem csak a fűtési rendszert, technológiákat és az épületet jelentik, annál sokkal többet. Aki hisz a megújuló energiaforrásokban, az hisz egy más jövőben és természettel harmonikus életben. Reméljük oldalunk és írásaink elnyerte tetszését.

Megújulóenergia.eu

Megújulóenergia.eu

Jelenlegi helyzetünkben, mindent meg kell tenni, hogy növeljük a megújuló energiaforrások arányát a végső energiafelhasználásban. Ezzel kapcsolatban az Európai Unió klímacsomagjának részeként kiadta a Megújuló Energia Irányelvet. Amely tartalmazza: 2020-ra az Unió végső energiafelhasználásának 20 százalékát megújuló energiaforrás kell, hogy adja. Ehhez tagországonként más-más célszám vonatkozik, Magyarország esetében ez 13%. Ahhoz, hogy ezt teljesíteni, tudjuk minden szektorban, növelni kell a zöld beruházások mértékét.

MÉHES Hulladékfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

MÉHES Hulladékfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Cégünk 1997. január 1 - én alakult. Központunk Oroszlányon a Bokodi u. 9. szám alatt, még fióktelepünk Tatabányán a Tatai u.16. címen található. Korábban az É.D MÉH Zrt. telepeiként működtek. A MÉHES Kft. hagyományos tevékenységei a hasznosítható hulladékok begyűjtése, újrafelhasználásra történő előkészítése és az így kapott végtermékek visszaáramoltatása a termelésbe. Működésünk fő profilja az újrahasznosítható hulladékkereskedelem. Profilunkba tartozik a vas-, fém-, papír-, műanyaghulladékok begyűjtése lakóterületekről, kis-- és nagyvállalatoktól. A kft. számára mindig is az egyik legfontosabb szempont volt az Európai Uniós követelményeknek, illetve normáknak való megfelelés.Ezért idén elvégeztettük a cég külső - belső auditját, amely alapján a MÉHES Kft. megfelelt az MSZ EN ISO 9001:2001 valamint az MSZ EN ISO 1400:2005 szabványoknak, ezáltal az Integrált Környezet - és Minőségirányítási rendszernek.

Metalex 2001 Kft.

Metalex 2001 Kft.

Üzleti tevékenysége elsősorban különféle minőségű, és összetételű vas- és színesfém­hulladék­ok, nemzetgazdasági szempontból fontos ipari másodnyersanyagok, kohászati alapanyagok átvételére, begyűjtésére (nagy multinacionális ipari termelő cégek hulladék­ainak kezelésére, ill. alvállalkozók bevonásával komplex hulladék­kezelésre), további feldolgozásra ill. kiszállításra történő előkészítésre (darabolás, tömörítés, ötvözetek szerinti csoportosítás, kábel­feldolgozás, stb.), valamint a fogadóművekhez történő (kohók, kisebb-nagyobb öntödék), azok igényeihez folyamatosan igazodó kiszállításra terjed ki.

Miskolci Egyetem

Miskolci Egyetem

A képzés célja: Okleveles környezetmérnökök képzése, akik a különböző területeken jelentkező környezeti veszélyeket felismerni és elhárítani képesek. Szakmai ismereteik birtokában alkalmasak a meglévő környezeti ártalmak, károk csökkentésére, illetve megszüntetésére. A természeti erőforrások ésszerű felhasználását, hulladékszegény technológiák kialakítását, azok működtetését önállóan is meg tudják oldani. Képesek a hulladékanyagokat újrahasznosítani, és a veszélyes hulladékok ártalmatlanítását megoldani. Tudásanyaggal rendelkeznek a vízgazdálkodás, vízminőségévdelem, természet- és tájvédelem, a területrendezés és településfejlesztés területén.

Mokka Mekka- Kreatív újrahasznosítás

Mokka Mekka- Kreatív újrahasznosítás

Nagyon bírom, ha valaki nem kidob valamit, mert régi, hanem újrahasznosítja, ezáltal funkciót / életet ad valami egészen másnak. A kreativitás szerencsére nem kihalt dolog! A következőkben meghökkentő megoldásokat láthattok, egyszerűen (vagy néha mégsem...) újrahasznosított variációkban. Korántsem kedvenc tárgyakról lesz itt szó....sokkal inkább az újra felhasználás és a praktikum dominál bennük.

Mosódió

Mosódió

Ez a lenyűgöző kis mosódió héj saponint tartalmaz, amelyet tisztításra használhatunk. Nem csak mosáshoz, de gyümölcsökhöz, a konyhában, háziállatokhoz és még sok minden máshoz is! Hogyan működik? A mosódió héj saponin tartalma kioldódik, amikor vízzel találkozik. A saponin felületaktív anyagként hat. Megtöri a víz felületi feszültségét, és segít a szennyeződés és az olajos foltok eltávolításában. Lényegében ugyanilyen elven működnek a normál mosószerek is, de most vegyszerek nélkül is moshat! A mosódió különösen ajánlott allergiában szenvedőknek és érzékeny bőrűeknek. A mosódió 100%-ban természetes, mentes a mesterséges vegyszerektől és hipoallergén. Azoknak is nagyszerű választás, aki azokra a színezőanyagokra, parfümökre és vegyszerekre érzékenyek, amelyeket a legtöbb kereskedelmi mosószerben találhatunk. A legtöbb ember, akiknek irritációt okoznak a mosószerek, ideális megoldásnak találják a mosódiót. Néhány esetben az ekcéma vagy pikkelysömör tünetei is megszűnhetnek a mosódió használat során.

Multiszint Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Multiszint Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Multiszint Kft. 1995. évben alakult. Vállalkozásunk megalakulása óta folytatja tevékenységét a hulladékszállítás területén. Az építkezésen keletkező szilárd hulladékok gyűjtését és szállítását teljes körűen tudjuk vállalni. Megrendelőink egy része építőipari vállalkozások, valamint olyan telephelyek tulajdonosai, vagy üzemeltetői, akiknek tevékenysége során települési szilárd hulladéka keletkezik. Megrendelőink körét működésünk során folyamatosan bővítettük és ma már évente több mint 100.000 m3 hulladék elszállítását végezzük. A szelektív hulladékgyűjtés egyre fontosabb szerepet kap napjainkban a cégek, magánszemélyek életében. Mivel a Multiszint Kft. számára kiemelten fontos a környezet védelme, ezért különös figyelmet fordítunk a hulladékok szakszerű elszállítására, ártalmatlanítására. Ha a gazdálkodó szervezeteknél, háztartásokban keletkező hulladékot szelektíven, vagyis anyagfajtánként külön, egymástól elkülönítve gyűjtjük, az így gyűjtött hulladék újrahasznosítható. Megfelelő kezelés után a hulladék másodnyersanyagként újrafelhasználásra kerül. Ebben az esetben a hulladék tehát nem szemét, hanem érték.

Tuti menü