Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magazinok, kiadványok képes leírás - Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás.tlap.hu
részletek »

Magazinok, kiadványok - Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Magazinok, kiadványok
Keresés
Találatok száma - 18 db
Greenfo

Greenfo

Hazai: Itt olvashatják hazai híreinket. EU: Itt olvashatják Európai Uniós híreinket. Nagyvilág: Itt olvashatják a globális híreket. Természetvédelem: Itt olvashatják a természetvédelmi híreket. Vélemény: Itt találja olvasóink véleményeit. Az Ön által beküldött anyag szerkesztői jóváhagyás után kerül ki a vélemény rovatba. Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját. Írjon cikket Ön is!

Holnapután

Holnapután

A jelenkor egyik paradoxona, hogy változtatnunk kell az életünkön ahhoz, hogy a dolgok körülöttünk változatlanok maradjanak, vagyis minimum változatlan, de még inkább javuló természeti, gazdasági és társadalmi életkörülményeket tudjunk biztosítani az utánunk következő generációknak. Marketing és kommunikációs tapasztalatom és hátterem révén, ez indított arra 4 éve, hogy tevékenyen részt vegyek a globális felmelegedés és hatásai, illetve a társadalmi felelősségvállalás témában akkoriban induló 'tájékoztatási és meggyőzési hullámban'. 2007. januárban indult rádióműsorunk, ami azóta is fut a radiocafé-n, igaz, idő hiányában már nélkülem. 2008. áprilisában pedig elindult ez a blog, ami az utóbbi félévben időhiány miatt ugyancsak akadozva döcögött el a mai napig. A 3-4 éve még újnak és különlegesnek számító beszélgetések, email-hírek, összefoglaló útmutatók és elemzések mára a többség számára ismert témákat ismételnek. 32 hónap, 220 blogbejegyzés és 164 rádiós beszélgetés után bizony változtatni, újítani kell!

KukaBúvár

KukaBúvár

Létezik egy igen különleges, általában gazdasszonyok által gyakorolt háztáji erdőgazdálkodási mód: a flakonerdő telepítés. Helye általában a fürdőszobai szekrény. A telepített egyedek jellemzője, hogy többnyire műanyagból készülnek, tetszetős külsővel rendelkeznek, kellemes illatúak, ugyanakkor többségük az egészségre és a talajra, a talajvizekre veszélyes, biológiailag nem lebomló anyagot tartalmaz. Hogyan úszhatjuk meg nélkülük a tavaszi nagytakarítást? Íme néhány praktikus és olcsón megvalósítható ötlet!

Ma & Holnap Online

Ma & Holnap Online

A www.maesholnap.hu sokoldalú internetes szolgáltatás, amely területfejlesztésről és környezetvédelemről szóló tartalmi anyagokat, linkeket és más információkat nyújt. A www.maesholnap.hu honalapon található rovatok írott anyagai a szerkesztőség tagjainak véleményét képezik, kivéve a fórumokon és a levelezőlistákon megfogalmazott olvasói és felhasználói reagálásokat!

Nature Magazin

Nature Magazin

A környezetvédelem.info.hu a Nature Környezetvédelmi Magazin együttműködő partnere. Környezetvédelmi hírek, technológiák, eszközök, eljárások, jogszabályok vállalatoknak és Önkormányzatoknak. Szakértő szerkesztőink az ország ismert és elismert környezetvédelmi szakemberei és a magyarországi környezetvédelem meghatározó cégeinek vezetői, kollégai.

Ozone Network

Ozone Network

Az OzoneNetwork TV Magyarország első zöld tévécsatornája. Kérdéseket vet fel és megoldásokat kínál egy környezettudatosabb életforma kialakításához. Segít, hogy megismerd szűk és tág környezetedet, megértsd a változásokat, és az egész emberiséget érintő globális témákat: a klímaváltozást és annak hatásait, a természeti katasztrófákat, a fenntartható fejlődést, vagy éppen az alternatív erőforrásokat. A lényegről szól: fontos és valódi értékeket mutat be, szórakoztató formában. Praktikus ötleteket ad, hogy hozzájárulhassa természeti értékek megóvásához, és ezzel együtt a jövőnk fenntartásához. Műsorai megmutatják, milyen szórakoztató, leleményes, hihetetlen, katasztrófa- vagy éppen tornádóbiztos is lehet az élet. Döntsd el, mert élhetsz zöldebben!

Öko-Tér

Öko-Tér

Az ÖkoTér olyan elhivatott emberekből áll, akik a hosszú távú, gyerekeknek szóló öko edukációra helyezik a hangsúlyt. Azzal különböztetjük meg magunkat a többi, hasonlóan egyetemes és pozitív célért dolgozó zöld szervezettől, hogy mi, velük ellentétben, kintről haladunk befelé, azaz a minket körülvevő környezet felől közelítünk a konkrét problémák felé. Nem a meglévő gondok helyi kezelésére hívjuk fel a figyelmet (ezeket megteszik mások), hanem oly módon ismertetjük meg a gyerekekkel a természetet, hogy mindennapi igényükké váljon a környezetünkkel és más emberekkel való együttélés. Belehelyezzük és elfogadtatjuk vele, sőt, megtanítjuk a környező világ szeretetére.

Passzívház Magazin

Passzívház Magazin

A Passzívház Magazinban az alábbi kiemelt témákról tudhat meg többet: - Passzív házak Magyarországon - Passzív házak bemutatása - Passzív házak építése - Passzívház gépészet - Passzívház ablak - Passzívház hőszigetelése - Passzív ház falszerkezet - Passzív ház csomópontok

Szelektálj!

Szelektálj!

A weboldal a szelektív hulladékgyűjtésről szól. Részletesen bemutatja a szelektíven gyűjthető hulladékfajtákat, mint például az üveg, műanyag, fém, illetve az egyéb, újrahasznosításra alkalmas anyagokat, amik azonban sajnos gyakran az illegális hulladéklerakókon végzik (gumiabroncs, használt olaj, elektromos eszközök). Segítséget nyújt a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlati megvalósításához a munkahelyen és az iskolában is. Ajánlom mindenkinek, akinek fontos a környezete és hajlandó is tenni érte!

Hirdetés
Tiszta Jövő

Tiszta Jövő

Fiatal, lendületes szervezet vagyunk. Célunk nem a világ megreformálása, átalakítása. Naponta jelentkezünk aktuális, friss hírekkel, érdekességekkel a zöld energia, a környezetvédelem területéről. Feladatunknak tekintjük, hogy felgyorsult, környezetromboló mindennapjainkban elgondolkodtató, érdekes eseményeket, információkat ragadjunk ki és mutassunk be olvasóinknak, amivel egy tisztább jövőkép rajzolódhat ki mindenki számára. Továbbá, hogy hírek és érdekességek formájában megismertesse az Olvasót a világban zajló környezettudatos eseményekkel.

Víz Tiszta Víz Magazin

Víz Tiszta Víz Magazin

A VízTiszta Víz valódi, tényeken alapuló információkat közvetít az emberek testi, szellemi és lelki jólétét szem előtt tartva, teret engedve a tehetséges fiataloknak, a tapasztalt középkorúaknak és a bölcs öregeknek. Célja az, hogy tudományos és alternatív szemléleteket egymáshoz közelítve, növeljük ismereteinket a közösségbe kapcsolódás szellemében. Célunk, hogy a tudományos és az alternatív szemléleteket egymáshoz közelítve összegyűjtsük, rendszerezzük három kiemelt témában - a tudomány, az életmód és a kultúra területéről - és mindezeket ismeretterjesztő formában közreadjuk. Szándékunk, hogy újságunk minden korosztály számára színvonalas, elgondolkodtató, hiteles és érdekes legyen. A mindenre nyitott 9 éves gyermekektől az igazságkereső kamaszokon és az önmegvalósítás útján járó középkorúakon át a sokat tapasztalt 99 éves idősebbekig. Fontos számunkra, hogy teret adjunk újszerű gondolatok, találmányok, már jól működő újítások, közösségek, tevékenységek bemutatkozásának is. Témáink épp ezért széles spektrumot ölelnek fel. Lesznek írások hazánk vizeiről, gyógyvizeiről, ásványvizeiről - azok állapotáról s felhasználásukkal kapcsolatos mindenkit érintő kérdésekről. Foglalkozunk majd a környezetvédelemmel, a globális felmelegedéssel, a megújuló energiaforrásokkal, az öko- és lokális gazdálkodással.

Zöld Energetika Magazin

Zöld Energetika Magazin

A ZEM Zöld Energetika Magazin a megújuló társadalmi és természeti energiaforrások témakörének komplex bemutatására vállalkozik. Az ismeretterjesztő szándék miatt közérthető formában, de magas szakmaisággal. Olvasói között megtalálhatók a megújuló energiaforrások kiaknázása iránt érdeklődő szakemberek, vállalkozók, és a környezetünkért aggódó és tenni akaró érdeklődők széles rétege.

Zöld Ipar Magazin

Zöld Ipar Magazin

2011-től Zöld IPar Magazin (röviden: ZIP Magazin) néven jelenik meg a Hulladéksors szakmai folyóirat, Magyarország egyetlen folyóirata, amely - kibővült tematikája részeként - szakmai havilapként Magyarországon egyedül foglalkozik egyszerre a hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem és a megújuló energiahordozók hasznosításának témakörével. A Hulladéksors magazin tíz éves munkájára és tapasztalatára támaszkodva a Zöld IPar Magazin egyszerre szól a zöld ipar területén dolgozó vállalkozóknak, a kibocsátó oldalon tevékenykedő termelő és szolgáltató cégeknek, az állami és önkormányzati szférának, valamint a témáink iránt érdeklődő lakosok számára, sikeresen betöltve a kommunikációs csatorna szerepét az érintettek között.

Zöld Technológia

Zöld Technológia

Ennek az ismertető oldalnak a létrejöttét nagyban elősegítette a napjainkban megfigyelhető, energiaválság, és a minket érintő energiahordozók drágulása. Az energiaválságra adott felelősségteljes ember mindig keresi a helyzet kiútjának tekinthető megoldásokat, ezek az alternatív energiaforrások és a környezetbarát és energia-hatékony építési technológiák. Ma már igen széles választékban állnak rendelkezésünkre ezek az alternatív megoldások, egy kis áttekintést próbálunk nyújtani ebben a témakörben.

Zöld Újság

Zöld Újság

1 és még 1 ráadás előfizetés 7128 Ft helyett, mindössze 2800 Ft-ért. Ajándékozza meg barátait, rokonait vagy akár saját magát is Zöld Újság előfizetéssel, és mi még egy éves előfizetést adunk ajándékba ehhez, amivel más valakit is meglephet a szerettei közül. Az ajánlat kizárólag a szerkesztőségünkhöz beérkezett megrendelésekre érvényes, belföldi kézbesítés esetén. A két előfizetés nem vonható össze, az ajándék feltétele, hogy mindkettő más névre és címre szóljon. Az ajánlatunk 2012. december 31-ig érvényes.

Zöldauto.info

Zöldauto.info

Az elektromos autókra már sokan tekintenek úgy, mint potenciális megoldásra a közúti közlekedés környezeti hatásainak csökkentése érdekében, de vajon milyen következményei lehetnek az így tömegesen elterjedő akkumulátoroknak? Nos, a Svájci Szövetségi Anyagtudományi és Technológiai Laboratórium úgy döntött, hogy utánajár a kérdésnek.

Zöldház

Zöldház

Ha Neked fontos, hogy biztonságos, környezetbarát, vegyi anyag mentes otthonban élj, ha fontos családod és saját egészséged, ha tényleg tenni akarsz magadért és környezetszennyezés ellen, akkor a legjobb helyen jársz. Oszd meg a tartalmakat közösségi hálókon, hogy mások is elérjék ezeket az információkat. Próbáld meg a lehető legkevesebb kárt okozni léteddel a természetnek és az élőlényeknek! - ez a 'nem ártás' filozófiája. Ennek a filozófiának a szellemében készült ez a honlap.

Tuti menü