Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Öko megoldások képes leírás - Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás.tlap.hu
részletek »

Öko megoldások - Újrahasznosítás - cégek, szervezetek és oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Öko megoldások
Keresés
Találatok száma - 33 db
 ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport - Zöld Partner Program

ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport - Zöld Partner Program

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport - egy, a piacon egyedülálló együttműködési csomag keretében - már nagyvállalati ügyfelei számára is kínál megújuló forrásból származó, zöld villamosenergiát. A tarifa bázisa az EU szabványok alapján kiállított úgynevezett Zölderedet-igazolás, amellyel a velünk szerződött nagyvállalati fogyasztók igazolhatják, hogy az általuk felhasznált villamosenergia-mennyiség részben vagy egészben megújuló forrásból származik.

Bio webáruházunkban mindent megtalál,amire szüksége lehet!

Bio webáruházunkban mindent megtalál,amire szüksége lehet!

Itt az ideje, hogy egy kicsit Te is ÉLJ! Nézz szét bio webáruházunkban, válogass organikus, egészséges, vegyszerektől mentes termékeinkből, és kerülj más viszonyba a testeddel! Ápold a bőrödet, tápláld a szervezetedet, és tisztítsd meg az otthonodat szelíd, természetes módszerekkel! Müzlik, különleges lisztek, biokozmetikumok és környezetbarát tisztítószerek egy helyen, kedvező áron, kényelmes, online rendeléssel. Ha mindig is szeretted volna megváltoztatni az életedet, itt a Te időd! Nézz körül nálunk!

Biodízel mint üzemanyag

Biodízel mint üzemanyag

A biodízelt megújuló energiából, elsősorban növényi olajokból állítják elő, Európában jellemzően repceolajból, az Egyesült Államokban pedig inkább napraforgó- és szójababolajat használnak alapanyagként. A biodízel előállításához használható tiszta növényi olaj, de erre a célra tökéletesen megfelel a tisztított, vendéglőkben vagy otthon megmaradt, korábban sütésre használt olaj is. Alkalmas továbbá állati zsiradék is biodízel előállítására.

Élő házak

Élő házak

Építészeti hitvallásomat fogalmaztam, írtam, amikor is kezembe került az egyik építtetőnk által már korábban ajánlott könyv, melynek címe: A magyar ház mágikus titka. Ennek már a fülszövegét olvasva is is úgy éreztem, hogy belőlem szól a szerző - Színia - nagyon tömören és lényegre törően, meg is fogalmazta helyettem amit nekem csak körülírnom sikerült: Van egy álmom... Ebben az álomban Magyarországon olyan házak épülnek, amelyből teljesen egyértelműen kiderül, egy idegen számára, hogy csakis Magyarországon járhat. Ezek a házak őseink tudása alapján, természetes anyagokból, a magyar térrendezés jól bevált szabályai szerint készülnek, és jó bennük élni. Ezek a házak nem mediterrán házak, nem alpesi faházak, nem kínai pagodák és még csak nem is a kínai feng-shui elveit követik. Nekünk, magyaroknak ugyanis olyan magas szintű építészeti, térrendezési hagyományunk és jelképrendszerünk van, amely minden utánzást fölöslegessé tesz, és amelyben az idegen elvek meghonosítása csupán zűrzavart okoz.

Energia cella

Energia cella

Egy ausztráliai férfi, akit röviden csak Joe X-nek hívnak, egy vízenergia cellát szerkesztett, amely 'üzemanyagként' kizárólag vizet használ és lényegesen több energiát fejleszt, mint a benzin. Eredetileg autókhoz volt kitalálva, de majdnem minden motorban lehet használni, amely benzint éget, úgy mint motorbicikli, kiakasztós csónakmotor, fűnyíró, hordozható áramfejlesztő stb.

Energiatudatos ház- Környezet-és energiatudatos építészeti stúdió

Energiatudatos ház- Környezet-és energiatudatos építészeti stúdió

Ahogyan az ember, úgy az épületeink, otthonunk is a Föld környezetrendszerének része. Élő szervezet módjára energiát, tápanyagot, levegőt, vizet fogyaszt, és juttat vissza környezetébe. Ha a házat takarékos rendszerré alakítjuk, és lételemeinkkel jól gazdálkodunk, akkor házunk környezetébe illő, egészséges és fenntartható lesz. Tervezés során nem csak azt vesszük figyelembe, hogy az adott épület működése során mennyi energiát fogyaszt, mennyi CO2-t bocsát ki. Az épület környezeti terheléséhez hozzájárul az építőanyagainak előállítása, az építkezés, és a bontás is, így különös figyelmet szentelünk annak, hogy épületeink környezetbarát, kis energiaigényű, a természetbe visszaforgatható építőanyagokból épüljenek. A környezetbarát, egészséges építőanyagból energia-hatékony, energiatakarékos, szelíd technológiákat és megújuló erőforrásokat alkalmazó, gazdaságosan megvalósítható épületek megalkotása a célunk.

Fabrikett

Fabrikett

Tudja, hogyan lehet gazdaságosan és egyben környezetkímélően fűteni? Ha a biobrikettet használja, fűtési költségeit akár 30%-kal csökkentheti. A mostani gázárak mellett kb. 30%-kal olcsóbb, hogyha fabrikett-tel fűt. A fánál is kb. 10-15%-kal olcsóbb, mivel sokkal jobb hatásfokkal használható, mint a tüzifa. A fabrikett faipari melléktermékből (fűrészpor) készül magas nyomással, kötőanyag nélkül, préselve.

Földházak

Földházak

Ennek a weboldalnak az volt a célja, hogy egy természetközeli építkezésre hívja fel a figyelmet, végigkövetve egy ház felépülését és így adva kedvet és ötletet azoknak, akik hozzánk hasonlóan, egy olyan otthonra vágynak, ami kicsit kiesik a nagyváros zajától, de mégis kényelmes közelségben van mindenhez, ami szükséges lehet. Az elképzelés megvalósulni látszott, az építkezés elindult, de nem várt anyagi nehézségek és családi okok miatt sajnos nem fejeződött be. Ennek már 2 éve. Sokáig bíztunk abban, hogy az építkezést tudjuk folytatni és egy élhető otthonná alakul, de úgy tűnik ez mégsem valósulhat meg.Úgy döntöttünk tehát, hogy eladjuk a telket a rajta levő félkész házzal együtt. A galériában látható képek tanúskodnak arról, hogyan kezdődött az építkezés. A terep azóta kicsit átalakult. A természet birtokba vette a helyet, a növényzet megnőtt, a belső falak pedig itt-ott leomlottak, de a külső tufafal stabil és erős.

Földházak Magyarországon

Földházak Magyarországon

A dombház lényegében egy földbe süllyesztett körkörös alaprajzú épület. Mivel nincs hagyományos teteje, az épület boltívekből, kupolákból áll, amit 60-70 cm vastagságú földtakaró borít. Az ebbe ültetett növényeknek köszönhetően a dombház néhány év alatt 'visszaépül', beleolvad a természetbe.

Hirdetés
Használtruha Webáruház

Használtruha Webáruház

Mitől környezettudatos egy használtruha-boltban vásárló? A ruhák-, illetve a ruhák alapanyagainak gyártása nagy mennyiségben, ipari környezetben történik. A gyártás során Földünk energiatartalékait használjuk fel, illetve a gyárakból, valamint a szállítás során a környezetbe (levegőbe, vízbe) jutó káros anyagokkal folyamatosan szennyezzük a Földet. Környezettudatos gondolkodásnak egy része, hogy arra törekszünk, hogy feleslegesen egyre kevesebb energiaforrást használjuk fel, és egyre kevesebb káros anyaggal szennyezzük a Földünket. Amikor új ruhát vásárolunk, arra késztetjük a gyárakat, hogy még többet termeljenek! Természetesen szükség van új ruhákra, de egészen biztos, hogy minden esetben az a helyes választás? Nem! Rengeteg olyan ruhadarab kerül a használtruha-boltokba, amelyeket még senki sem hordott, vagy épp csak annyi ideig, mint amennyi ideig egy új ruhát is 'hordanak' mások a próbafülkékben történő próbálgatások során! Talán az Ön szekrényében is van néhány olyan ruhadarab, amit még sosem hordott - ajándékba kapta, de nem jó a mérete, nem tetszik a színe -, egy ideig őrizgeti, később leselejtezi, pedig sosem hordta, vagy csak egyszer. A fejlett országokban élők tonnaszámra szabadulnak meg a feleslegesen megvásárolt ruháik millióitól! Illetve nem kevés becsődölt ruhabolt készlete - címkés, új árukkal - kerül a használtruha-boltok választékába.

Hibridautó

Hibridautó

Hibrid rendszernek azt a megoldást nevezzük, melynek során a meghajtáshoz szükséges energiát két vagy több, különböző elven működő erőforrásból nyerik. A gyakorlati megvalósítás során legtöbbször a belsőégésű motor és a villanymotor kombinációja jelenik meg.

Hidrogénnel működő energiacellák a Magyar Telekomnál

Hidrogénnel működő energiacellák a Magyar Telekomnál

A Magyar Energetikai Társaság 2009. március 3-án kihelyezett szakmai fórumot tartott a Magyar Telekomnál. Ennek fő témája a hidrogénnel működő energiacella (PEM cella) működése és annak alternatív energiaforrásként történő alkalmazási lehetőségei voltak.Beszámoltak annak a Magyar Telekom által 2008-ban indított kísérlet eredményéről, amely a mobil hálózati bázisállomások szükségáram-ellátásának hidrogéncellás működtetésére vonatkozott.

Komposztálás - Hulladékból érték

Komposztálás - Hulladékból érték

A humusz természetes körülmények között automatikusan képződik az erdőkben a lehullott lombból, a szántóföldeken a gyökér és szármaradványokból a réteken és a legelőkön a szerves anyagokból, de magunk is termelhetünk humuszt a kertben keletkezett szerves hulladékokból. Ezt az eljárást komposztálásnak nevezzük.

Komposztálás - Komposztáló Webáruház

Komposztálás - Komposztáló Webáruház

A kerti komposztálás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy személyesen is tegyen valamit bolygónkért, világunk és gyermekeink szebb jövőjéért! Tudta Ön, hogy éves szinten 300 kg hulladékot termel otthonában és ebből kb. 100 kg hulladékot (ahelyett, hogy kidob) komposztálhatna is? Milyen előnyökkel jár a komposztálás? - Kevesebb lesz a szemét és olcsóbb a kezelése (így kevesebb lehet a szemétdíja is, bár ez nemcsak Önön múlik). - A talaj minőségét a komposzttal rendkívüli mértékben javíthatja. - A keletkezett komposztanyag fokozza a talaj aktivitását, a következő biológiai tényezőket pedig javítja: Javul a talaj víz-, hő- és levegőgazdálkodása. A talaj tápanyagtároló képessége növekszik. A komposztokban található hormonhatású anyagok serkentik a növényi növekedést. Nagyobb lesz a növények ellenálló képessége a kórokozókkal és a kártevőkkel szemben. A talajszerkezet stabilitása nő, csökken a porosodás és az erózió veszélye. Tápanyag visszapótlásra, trágyázásra szintén kiválóan alkalmas. Lassú a tápanyag-feltáródás, kicsi a kimosódás veszélye. - Nem kell elégetni a feleslegessé vált ágakat, nyesedékeket, ezzel a levegőt sem szennyezi. - Kevésbé szennyezi környezetét, ésszerű, felelős, környezettudatos magatartást tanúsít! - Aktív részese lehet a szeme előtt lezajló, természetes és önfenntartó körforgásnak.

Komposztálók | okomarket.hu

Komposztálók | okomarket.hu

A családi vállalkozásként működő Kontakt-R Kft. webáruházában kiváló minőségű fém, fa vagy műanyag komposztálókat talál, melyekkel zöldhulladékát újrahasznosíthatja, átalakíthatja kiváló minőségű komposzttá.Így kevesebb lesz a szemét és a keletkezett komposztanyag a talaj aktivitását is fokozza.Legyen szó kerti vagy konyhai komposztálásról, kiváló minőségű komposztálóinkkal az újrahasznosítás stílusosan történhet. A darálás, aprítás elősegíti, felgyorsítja a komposztálás folyamatát is, hiszen fontos, hogy minél kisebb darabok kerüljenek a komposztáló ládába. Keresse darálóinkat is!

Mosódió

Mosódió

Ez a lenyűgöző kis mosódió héj saponint tartalmaz, amelyet tisztításra használhatunk. Nem csak mosáshoz, de gyümölcsökhöz, a konyhában, háziállatokhoz és még sok minden máshoz is! Hogyan működik? A mosódió héj saponin tartalma kioldódik, amikor vízzel találkozik. A saponin felületaktív anyagként hat. Megtöri a víz felületi feszültségét, és segít a szennyeződés és az olajos foltok eltávolításában. Lényegében ugyanilyen elven működnek a normál mosószerek is, de most vegyszerek nélkül is moshat! A mosódió különösen ajánlott allergiában szenvedőknek és érzékeny bőrűeknek. A mosódió 100%-ban természetes, mentes a mesterséges vegyszerektől és hipoallergén. Azoknak is nagyszerű választás, aki azokra a színezőanyagokra, parfümökre és vegyszerekre érzékenyek, amelyeket a legtöbb kereskedelmi mosószerben találhatunk. A legtöbb ember, akiknek irritációt okoznak a mosószerek, ideális megoldásnak találják a mosódiót. Néhány esetben az ekcéma vagy pikkelysömör tünetei is megszűnhetnek a mosódió használat során.

Napelemes cserép

Napelemes cserép

A napenergia cserép fényből elektromos energiát állít elő, alkalmazását tekintve legfőbb előnye, hogy a már meglévő /bármilyen típusú és formájú/ tetőcserép, tetőburkolat formával azonos formájú, méretű, színű, egyező rögzítési pontokkal rendelkező napelem cserépként és egyszerre tetőcserépként is alkalmazható darabonként.

Tuti menü