Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Öko megoldások képes leírás: Natur.all - Zsírfogó [2. oldal]
részletek »

Öko megoldások: Natur.all - Zsírfogó [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ujrahasznositas.tlap.hu » Öko megoldások
Keresés
Találatok száma - 33 db
Natur.all webáruház - A mosódióról A-tól Z-ig

Natur.all webáruház - A mosódióról A-tól Z-ig

Utak mellett eldobált szemét, illegális szemétlerakók, vegyszerek térhódítása a háztartásokban, termőföldeken - így kell ennek lennie? Allergia, cukorbetegség, érrendszeri problémák és más modern kori betegségek esetén valóban a gyógyszerek jelentik a kiutat? Nem vagyok harcos aktivista, aki mindent megtesz a környezetszennyezés ellen és az egészséges életmódért. De teszek lépéseket azért, hogy történjen valami. Bárki képes tenni valamit a természetért, a családjáért, önmagáért. A magam részéről keresem és elérhetővé teszem a vegyszermentes megoldásokat, a hasonlóan gondolkodók számára.

Öko-Házak

Öko-Házak

Lapunknak és honlapunknak az a célja, hogy hasznos, gondolatébresztő, követendő hazai és nemzetközi megoldásokat mutasson be a környezet- és természettudatos élet számos területéről. A természetes, natúr, egészséges anyagokat felhasználó építkezés, lakberendezés, divat, gasztronómia egyáltalán nem jelent elfordulást a modern technika adta kényelmes és esztétikus megoldásoktól. Ellenkezőleg: éppen így lehet a legjobban felhasználni a rohamosan fejlődő tudást egy minden élőlény számára barátságosabb világ megteremtésére.

ÖkoHome

ÖkoHome

A megújuló energiák alkalmazását tekintve alternatív megoldások alatt értem és ebben a kontextusban lehet a honlapon megtalálni azokat az energetikai megoldásokat, amelyek definíció szerint nem feltétlenül megújuló forrásból származnak, ugyanakkor valamilyen technológia, műszaki megoldás eredményeképpen a jellemzően energiatermelési célokra nem felhasznált eszközöket, alapanyagokat, melléktermékeket hasznosít energetikai célra, vagy más módon csökkenti az energia felhasználást.

Ökoszolgálat Alapítvány

Ökoszolgálat Alapítvány

Az Ökoszolgálat Magyarország első környezeti tanácsadó irodája. Alapítványunkat 1990. novemberében hozta létre az alábbi kilenc környezetvédő társadalmi szervezet: Talento Alapítvány, Biokultúra Egyesület, REFLEX Környezetvédő Egyesület, ISTER Alapítvány, Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület, Káli Medence Környezetvédelmi Társaság, EYFA Magyarországi Csoportja, Zöld Akció Egyesület, Dorogi Környezetvédelmi Egyesület valamint három magánszemély, György Lajos, Kodolányi Gyula, és Tóth György. Úgy gondoljuk egyre több embernek meg kell értenie, hogy fordulóponthoz érkeztünk. Az eltúlzott fogyasztás, s ebből fakadóan természeti erőforrásaink jelenlegi kizsákmányolása azok szűkössége miatt fenntarthatatlan.A klímaváltozás egyre inkább fenyegeti mindennapi életünket, megszokott életmódunkat. Változtatnunk kell tehát! Mi, ökoszosok abban hiszünk, hogy a változást nem felülről, nem másoktól kell várni, hanem nekünk egyes embereknek kell cselekednünk. Változtatnunk kell megszokott életvitelünkön, ami egyáltalán nem nehéz. Küldetésünk, hogy pozitív példákkal, tanácsokkal, praktikus ötletekkel,szakmai tudásunkkal minél több embernek segítsünk az ésszerűbb, takarékosabb,vagyis a a környezettudatos életmód kialakításában.

Passzívház - AGTT Kft.

Passzívház - AGTT Kft.

Nagyon sok weboldal nyújt bőséges információt termékekről, beleértve a specifikációkat, teszt adatokat és mélységekbe menő installációs leírásokat. Ez a napenergia-szakértőknek nagyon jó, de egy átlagos embernek, akit pusztán az érdekel, hogyan melegíthetné napenergiával saját családi házában a vizet, ezek az információk túlságosan műszakinak tűnhetnek. Weblapunk célja, hogy a laikusok nyelvén nyújtson információt a megújuló energiák kihasználásának lehetőségeiről, tehát egy kis türelemmel olvasva bárki megértheti, miről is van szó. A passzívház egy olyan épületet jelent, melynek belső klímája télen nyáron kellemes érzést biztosít hagyományos fűtési rendszer nélkül. Az épületnek optimális összhangban kell lennie a fal, a padló, a tető és az ablakok hőszigetelő képességének, az épületek tájolásának az alkalmazandó anyagok minőségének, a belső higiénikus klímát előállító állandó friss levegőről gondoskodó hőszivattyús fűtési eljárásnak, valamint a természetből nyerhető egyéb energiaforrások kihasználásának (pl. napenergia, szélenergia).

Passzívház - Wikipédia

Passzívház - Wikipédia

A passzívház (németül Passivhaus) a világ több országában az energiatakarékos épületekre alkalmazott német minősítési rendszer. Definíciója szerint: A passzívház olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérsékletet biztosítása (ISO 7730) megoldható kizárólag a levegő frissen tartásához (DIN 1946) megmozgatott légtömeg után fűtésével vagy után hűtésével, további levegő visszaforgatása nélkül. A passzívházak kiemelkedő hőszigetelésüknek köszönhetően nem igényelnek hagyományos fűtési rendszert, de azért valamilyen fűtésre szükség van. A kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges viszonylag alacsony hőmennyiséget főleg a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből fedezik. A minősítési rendszer nem köti ki az épület típusát, lakóházak mellett alkalmazták már például irodaépületekre, iskolákra, illetve korábbi építésű és később felújított épületekre is.

PlasTeak

PlasTeak

A PlasTEAK Inc. egy amerikai cég Akronban, Ohionam található. Szakterületünk a szintetikus teak tengeri ipari használata. Kerti bútor, parkolási blokkok, gerendák, fekvőrendőrök, virágtartók és egyéb termékek készülnek, nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) újrahasznosított műanyagból. A PlasTEAK büszke arra, hogy környezetbarát termékeket készít az USA-ban. A PlasTEAK, Inc. 1995-ben alakult. William Gribble az elnöke, aki először ismerte fel a a szintetikus fa tengeri használatra való alkalmasságát.

Swiss Trax padlóburkoló

Swiss Trax padlóburkoló

A SwissTrax padlólapokat környezetbarát anyagokból, környezetbarát eljárással gyártjuk, újrahasznosított, UV-ellenálló polipropilén műanyagból. Adalékanyagok segítségével a termék magas szakítószilárdsággal, antisztatikus, kopásálló tulajdonsággal rendelkezik. A SwissTrax padlóburkoló a legjobb választás minden típusú járófelület fedésére. A SwissTrax burkolólapok segítségével sajátkezűleg, gyorsan, könnyedén befedheti padlózatát, attraktívvá, kényelmessé téve, legyen az ideiglenes lerakással, vagy végleges fedési céllal. A padlólapokat szilárd felületre ajánlott lerakni. A lapokat egyszerűen, összepattintással építheti meg. Az eredmény egy, úgynevezett 'moduláris' rendszerű padlófedés, melyet igény szerint mobilizálhat, magával vihet, átalakíthat, bővíthet.

Szemétből üzemanyag

Szemétből üzemanyag

Megoldódni látszik a világszinten óriási problémát jelentő hulladék kérdése. Egy új magyar felfedezéssel ugyanis a szemétből katalizátoros hőbontással tiszta olajat állíthatunk elő. Az így termelt üzemanyagnak pedig hasonló emissziós értékei vannak, mint a kereskedelemben ma kapható változatoknak. A Gerencsér Gábor és Sárközi Imre nevével fémjelzett eljárás új utat nyithat a hulladékkezelésben.

Hirdetés
Tesco a természetért

Tesco a természetért

Áruházláncunk elkötelezett a környezet védelme mellett. Vásárlóinkkal, dolgozóinkkal és beszállítóinkkal közösen dolgozunk azért, hogy csökkentsük a működésünkből adódó környezeti terhelést, s így elősegítsük a klímaváltozás káros hatásainak leküzdését és gazdaságunk, vállalatunk fenntartható fejlődését. Ennek teljesítéséhez hazánkban is nagyszabású intézkedések egész sorát vezettük be (és vezetjük be a jövőben is). Munkánk során az alábbi területekre fókuszálunk: szén-dioxid-terhelésünket folyamatosan nyomon követjük; energiatakarékos, 'zöld' áruházakat építünk; meglévő áruházainkat folyamatosan korszerűsítjük; megújuló energiaforrásokat vonunk be; tovább folytatjuk hulladék-kibocsátásunk csökkentését és az áruházi hulladék minél nagyobb mértékű hasznosítását; vásárlóinkat is bevonjuk környezetvédelmi kezdeményezéseinkbe: szelektív visszaváltó centrumokat működtetünk, 'örökzöld' táskákat kínálunk, kampányokat indtunk a szelektív hulladékgyűjtés ösztönzésére; odafigyelünk vásárlóink, dolgozóink környezettudatos gondolkodásának formálására, továbbfejlesztésére.

Trimo Magyarország

Trimo Magyarország

Még ma munkához kell látnunk az egészséges holnap biztosításának érdekében. Működési alapelvünk a környezet iránti felelősségre és a fenntartható fejlődésre hangsúlyt fektető innovatív gondolkodásmód. Éppen ezért a Trimo olyan környezetbarát termékekkel és technológiákkal dolgozik, amelyek biztosítják számunkra és az utánunk következő generációk számára az egészséges jövőt. Eredeti és teljes megoldásokat kínálunk - a koncepciótervtől a projekt befejezéséig - mindezt tudásunk, fejlesztéseink, tervezői munkánk, a fejlett technológia és a legjobb építőanyagok kombinálásával érjük el.

Újrahasznosított anyagból készült vászontáskák

Újrahasznosított anyagból készült vászontáskák

BE GREEN mozgalom Magyarországon naponta 1 500 000 műanyagszatyrot dobnak szemétbe. 1 hét alatt 1 ember 1 bevásárlás esetén, minimum 1 környezetszennyező zacskót használ, 10.000.000 ember egy hét alatt minimum 10.000.000 szatyrot.... ÉS AKKOR 7 millárd ember?????......... Tudja, hogy mennyi idő kell 1 db műanyag táska lebomlásához? NAGYON SOK!!!!! Mai világunkban oly sok mindenre oda kell figyelnünk... többek közt erre is. Vizeink tisztasága nagyban múlik azon, hogy milyen anyagokat engedünk a talajba mosódni. A tiszta víz talán legnagyobb kincsünk. Vigyázzunk rá, mert a természetnek is nélkülözhetetlen eleme. Használj Te is vászonszatyrot, légy te is BE GREEN tag azzal, hogy ide kattintasz!!

Üzemanyagcella

Üzemanyagcella

Az üzemanyagcellák az elemekhez hasonlóan vegyi reakciókkal közvetlenül elektromosságot állítanak elő, a különbség az, hogy míg az elemeket kifogytunk után el kell dobni, az üzemanyagcella mindaddig üzemel, amíg üzemanyagot töltünk bele.

Water Saver

Water Saver

Mit érhet el a Water Saver-rel? Használata során a mindennapok otthoni/üzemi vízfelhasználása 60-70%-al csökken a termék működéséből adódóan. Végleges megoldást jelent a termék a - sokszor akaratunk ellenére is -mosakodás, mosogatás, egyéb otthoni munkafolyamatok közben elfolyó víz megtakarítására. Magunkat és családtagjainkat a nap minden szakában óvhatjuk a különböző vírus és baktériumfertőzésektől, melyek eddig előszeretettel telepedtek meg fürdőszobai, konyhai csaptelepünkön. A Water Saver használatával többé fizikális kapcsolatba ezekkel nem kerülünk, a mindennapos kézmosás 100%-os higiniás tisztáság lesz a jövőben. Mozgáskorlátozott személyeknek, akiknek eddig problémát jelentett egy egyszerű csaptelep nyitása és zárása, most könnyedén végezhetik el ezen feladatokat. Gyermekeinknek nem okoznak problémát majd a csapok nehéz elzárhatósága, megnyitása. Egyúttal a nyitva felejtett és csepegő csapok is a múlté lesznek. Az ilyen módon terjedő influenza és hasonló járványok előfordulása a minimálisra csökkenthető környezetünkben, családunkban.

Zöldpolc - Öko webáruház

Zöldpolc - Öko webáruház

Küldetésünket úgy tudnánk leginkább bemutatni, hogy elmeséljük miért alapítottuk cégünket. Sok ember életében eljön az a pillanat, amikor számba veszi, hogy eddig hova jutott, hova tart, helyre rakja magában a dolgokat, és mer váltani, hogy olyan cél megvalósításába kezdjen, aminek valós értéket tulajdonít. Amikor feltettük magunknak a kérdést, hogy 'Mi az, amivel szenvedélyesen tudnánk foglalkozni, és amiben igazi értelmet látunk?', akkor számunkra gyorsan adódott a válasz: a KÖRNYEZETVÉDELEM! Jó, de hogyan tudnánk abban segíteni, hogy az emberek jobban odafigyeljenek a környezetükre? Az első és legegyszerűbb lépés, ha meggyőzzük őket, hogy a vásárláskor meghozott döntéseik esetében fontos szempont legyen a környezettudatosság. Mi ennek a legnagyobb korlátja? Az, hogy sok esetben nincs döntési lehetőség, hiszen a boltok többségében nincs, vagy csak elvétve találhatók zöld termékek. Kinek van ideje 5-6 boltot végigjárni, hogy zöld módon vásároljon? Manapság nem sok embernek.

Zsírfogó berendezés

Zsírfogó berendezés

Zsírfogó berendezések széles választékát kínálja a vevőinek az Asio szennyvíztechnika. A zsírfogó berendezés fő funkciója, hogy leválasztja az éttermi növényi, állati és egyéb étkeztetési konyhákból származó könnyű zsírokat, keményítőket és szilárd anyagokat. Ezzel óvva és csökkentve a csatorna rendszerbe jutó mennyiséget. Különböző funkciót ellátó, iszapfogó, keményítőfogó, savsemlegesítő. A zsírfogó berendezés kiválasztásánál 4 szempontot vegyünk figyelembe: szennyvíz hozzam, hőmérséklete, detergens, zsírók mennyisége. Nézze meg referenciánkat és segítünk a megfelelő választásban.

Tuti menü